La melmelada més anglesa en tres versions, totes adictives: sola, amb nous i amb xocolata. Es clar que no n'hagués pogut fer cap sense la Marta que va regalar les taronges, moltes gràcies ! d'aquestes no n'hi ha a les botigues.
Ingredients
- Taronges amargants (de tarongers bords) (pesar-les)
- Sucre, el mateix pes que de taronges
- Aigua: el 40% del pes de les taronges
- 15 gr pectina per Kg de fruita (o les llavors de les taronges)
- Nous
- Xocolata de cobertura
El.laboració
- Posem les taronges en remull amb aigua freda durant 24h, canviant l'aigua 3 vegades.
- Les tallem per la meitat i en treiem el suc. Al fer servir pectina no cal guardar les llavors, les separem i passem per la picadora la polpa i les pells. Si es vol algunes pells es poden tallar a tiretes, jo tenia moltes taronges i vaig simplificar: tot triturat.
- Jo vaig fer servir pectina per espessar, bàsicament per simplificar, però si es vol es poden fer servir les llavors: s'han de posar juntes i fer un farcellet amb una gasa. S'han de posar les taronges trinxades, el suc, l'aigua i la gasa amb les llavors tot junt a macerar 24h. Aquest pas me'l vaig saltar.
- Barrejar a una olla gran (la melmelada al bullir augmenta força), les taronges trinxades, el suc, l'aigua, la pectina dissolta amb una mica de l'aigua i el sucre. Fer-ho bullir durant 50' remenant sovint i vigilant que no s'enganxi de sota.
- Deixar reposar 24h més i tornar a bullir 50', amb molta cura que no s'enganxi, s'ha de vigilar i remenar sovint.
- Envasar els pots de taronja sola, separar una part i barrejar-la amb nous trinxades grosses i envasar-la, finalment barrejar la melmelada que queda amb cobertura de xocolata deixant que es fongui amb l'escalfor de la melmelada (la quantitat la vaig posar a ull, sense passar-me de xocolata per tal que no s'endurís massa al refredar-se), envasar els darrers pots.
- Tapar els pots (sense prémer excessivament) i posar-los de cap per avall 24h per fer el buit. Aquest cop ho vaig fer això per que tenia 14 pots i bullir-los com faig habitualment era massa feina (no tinc olles gegants...). El sistema de posar cap avall va funcionar correctament.
Caram! fas mermelada de tot!
ResponEliminahola, no dius el moment que poses el sucre, és a la primera bullida o a la segona?
ResponEliminaOstres quin lapsus!!! es posa al començament, al punt nº 4. Ara ho corregeixo. Vagi bé la melmelada!!
Elimina