Qué busques?

dijous, 24 de març de 2011

Pa fet a casa: Pa de motlle amb massa fermentada

Aquest pa esta fet amb els ingredients i proporcions de la recepta de Ma petite boulangerie, però fet amb panificadora. El resultat: un pa de motlle molt tovet i saborós, s'ha guardat be 1 setmana en una bossa de plàstic. Quan tingui motlles ja provaré a fer la recepta original, de moment el resultat es molt satisfactori.
Ingredients
  • Massa fermentada (amb aquestes quantitats en surten uns 400 gr, la que sobri es guarda be a la nevera durant 1 setmana per utilitzar a altres receptes)
    • 175 gr aigua
    • 5 gr sal
    • 250 gr farina de força
    • 5 gr llevat fresc
  • Pa de motlle
    • 300 gr aigua
    • 1 cc sal
    • 50 gr llet
    • 10 gr mantega tova
    • 500 gr farina de força
    • 150 gr massa fermentada
    • 10 gr llevat fresc
Elaboració
  1. Massa fermentada
    1. Posem tots els ingredients a la cubeta de la panificadora en l'ordre de la recepta, connectem el programa d'amassar durant 15 minuts. Ha de quedar una massa llisa.
    2. La passem a un bol i la deixem reposar a la nevera tapada amb film durant tota la nit (o fins a 48h, fins que hagi doblat el volum).
  2. Pa de motlle
    1. Posem tots els ingredients a la cubeta de la panificadora en l'ordre de la recepta i connectem el programa de pa basic (el nº 1 a la panificadora Moulinex), seleccionant el pes del pa 1 kg i daurat mig.
    2. En acabar desemmotllar i deixar refredar del tot sobre una reixeta.

2 comentaris:

  1. tu si que amortitzaràs la panificadora...

    ResponElimina
  2. Jajaja, ja tens raó, la faig anar gairebé cada dia

    ResponElimina

Seguidors

Total de visualitzacions de pàgina: