El divendres faves tendres, sabors de primavera a la taula, records de quan era petita, a la cuina de casa amb l'avia desgranant faves a la taula i la mare vigilant la cassola.
Ingredients:
Ingredients:
- 2 Kg faves amb beina (aprox. 1Kg per persona)
- 1 tomàquet madur
- 2 fulles de llorer
- 1 ceba
- 3 alls tendres
- 1/2 culleradeta de comí en gra
- Sal i pebre
- Oli d'oliva
Elaboració:
- Desgranar les faves.
- Tallar la ceba en juliana i saltejar-la a una cassola amb un rajolí d'oli.
- Tallar els alls tendres a trossets i afegir-los a la ceba quan aquesta es comenci a enrossir.
- Ratllar el tomàquet i afegir-lo a la cassola junt amb les fulles de llorer i el comí, saltejar-ho tot junt uns 5'.
- Afegir les faves a la cassola, unir amb la salsa i salpebrar. Deixar coure tapades, amb el seu vapor (ofegar-les) a foc mig durant 10-15', vigilant de no destapar sovint la cassola.
- Tastar i retirar del foc quan siguin cuites però que no es desfacin. Reservar tapades fins el moment de servir
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada