Qué busques?

divendres, 15 de maig de 2009

Faves tendres ofegades

El divendres faves tendres, sabors de primavera a la taula, records de quan era petita, a la cuina de casa amb l'avia desgranant faves a la taula i la mare vigilant la cassola.

Ingredients:
  • 2 Kg faves amb beina (aprox. 1Kg per persona)
  • 1 tomàquet madur
  • 2 fulles de llorer
  • 1 ceba
  • 3 alls tendres
  • 1/2 culleradeta de comí en gra
  • Sal i pebre
  • Oli d'oliva

Elaboració:

  1. Desgranar les faves.
  2. Tallar la ceba en juliana i saltejar-la a una cassola amb un rajolí d'oli.
  3. Tallar els alls tendres a trossets i afegir-los a la ceba quan aquesta es comenci a enrossir.
  4. Ratllar el tomàquet i afegir-lo a la cassola junt amb les fulles de llorer i el comí, saltejar-ho tot junt uns 5'.
  5. Afegir les faves a la cassola, unir amb la salsa i salpebrar. Deixar coure tapades, amb el seu vapor (ofegar-les) a foc mig durant 10-15', vigilant de no destapar sovint la cassola.
  6. Tastar i retirar del foc quan siguin cuites però que no es desfacin. Reservar tapades fins el moment de servir

Cap comentari:

Publica un comentari

Seguidors

Total de visualitzacions de pàgina: