Qué busques?

dijous, 6 d’octubre de 2011

Pastis de formatge

Amb el bon temps que fa ens passem els caps de setmana amunt i avall, vaja que no acabo d'arrencar-me a cuinar a bon ritme, això no pot ser! avui pastís de formatge: el més clàssic, el més bàsic, el més fàcil i, possiblement, el més bo.

Ingredients
  • 2 Iogourts naturals
  • 2 Iogourts grecs
  • 2 Terrines formatge Philadelphia
  • 4 ous mitjans
  • 4 cs Maicena
  • 10 cs Sucre
Elaboració
  1. Pre-escalfem el forn a 165º (a baix i ventilador).
  2. Preparem un motlle desmuntable de 26 cm i parets altes, untant-lo amb mantega i farina.
  3. Barregem el formatge i els iogurts.
  4. Afegim batent amb unes varilles el sucre, la Maicena i els ous batus, fins que quedi ben homogeni.
  5. Ho aboquem al motlle i enfornem uns 40', fins que al punxar amb una broqueta surti neta.
  6. Deixem refredar be avanç de desemmotllar, de fet queda més bo deixant-lo reposar a la nevera fins l'endemà. Aquest pastís puja molt i al refredar-se baixa, és totalment normal.
Algunes variacions de les moltes possibles:

  • Recobrir amb qualsevol melmelada de fruits vermells, a nosaltres ens encanta amb la de maduixa feta a casa.
  • Fer una base de galetes amb: 200 gr galetes tipus Maria trinxades i 100 gr mantega fosa, barrejar be i recobrir el fons del motlle amb una capa de ½ cm (potser no cal posar-hi tota la pasta de galetes i mantega). Llavors el pastís queda més consistent.
  • Afegir panses prèviament remullades en rom i escorregudes.
  • Els iogurts poden ser tots naturals, o fins i tot descremats, però amb els grecs queda la textura més cremosa.

Cap comentari:

Publica un comentari

Seguidors

Total de visualitzacions de pàgina: