Qué busques?

dilluns, 3 d’octubre del 2011

Los muros de Jericó

Jorge Molist, Barcelona 1951.

Un prometedor advocat d'una gran corporació audiovisual dels Estats Units, la Davis Corporation, entra en contacte amb una secta de càtars del S.XXI que segueixen el cicle que es va trencar al S.XIII amb l'exterminació que la Creuada Albigesa i la Inquisició van fer de tots els creients al sud de França.

Les mateixes persones que van protagonitzar els fets del aplastament del catarisme es troben ara a Nova York, al mateix entorn, treballant a la mateixa empresa. Diverses re-encarnacions els han dut al temps actual.

Salts temporals ens porten del S.XIII a l'actual contínuament, amb la incògnita de no saber qui es qui en realitat ni quines son les motivacions reals de cada personatge. Hi ha en marxa un gran complot per assolir el control de la corporació de mitjans audiovisuals més poderosa, però qui es al darrera movent els fils? ningú és qui aparenta ser.

Novel·la entretinguda però simplista, especialment quan fa els flash-backs, que es resolen a base de somnis que semblen gairebé una serie televisiva, perfectament complerts i encadenats. La dicotomia bons-dolents també li resta credibilitat a la història, he trobat a faltar matisos als personatges i a la trama. Hem de tenir en compte que aquesta fou la prímera novel.la del autor publicada el 2000, altres títols posterions guanyen en riquesa. De fet l'autor va re-escriure Los muros de Jericó publicant-la de nou sota el nom de El retorn càtar al 2006.

La web de l'autor a: http://www.jorgemolist.com/





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Seguidors

Total de visualitzacions de pàgina: