Qué busques?

dilluns, 16 de novembre del 2009

Tiramisú

mmmmmmmm, flonjo, dolç, suau




Ingredients



  • 500gr formatge mascarpone
  • 6 ous
  • 6 cs (cullerades soperes) de sucre
  • 1 cs sucre avainillat
  • 4 cs amaretto o licor de cafè
  • 500 gr melindros
  • 3 fulles de gelatina
  • 1/2 l cafè fort
  • Cacau en pols
Preparació
  1. Separar els rovells de les clares i reservar les clares a la nevera.
  2. Blanquejar els rovells amb el sucre amb l'ajuda del minipimer.
  3. Afegir el sucre avainillat, el mascarpone, el licor i la gelatina desfeta amb una mica d'aigua calenta. Batre-ho tot molt bé fins que quedi totalment homogeni.
  4. Muntar les clares a punt de neu e incorporar-les amb delicadesa a la crema anterior
  5. Preparar una safata de parets altes (de 4-5 dits d'alçada), aquest postre no es pot desemmotllar, per tant serà la safata de servir. També es pot fer en copes o bols individuals.
  6. Mullar els melindros amb el cafè, escórrer el cafè sobrant prement amb les mans i fer una capa de melindros al fons de la safata.
  7. Repartir la meitat de la crema per sobre els melindros i fer una segona capa de melindros xopats en cafè i escorreguts.
  8. Repartir la resta de la crema allisant be la superfície.
  9. Posar a la nevera un mínim de 8h, millor fer el tiramisú el dia anterior.
  10. Avanç de servir espolsar tota la superfície amb cacau en pols amb l'ajuda d'un colador.

3 comentaris:

  1. Tinc una amiga que en fa un cada cop que ve a sopar i esta.... boníiiissim

    ResponElimina
  2. Mone,
    Molt bo! ... La meva dona l'a fet i encara estic llepantme els dits.
    Josep Ma

    ResponElimina
  3. Que wai veure't per aquí !! m'encanta que us hagi agradat !

    ResponElimina

Seguidors

Total de visualitzacions de pàgina: