Qué busques?

dijous, 3 de març del 2011

Pa fet a casa: Mini chapates

Mini chapatetes fetes a casa! n'estic molt satisfeta, molla lleugera i la crosta ben torrada, l'aspecte ja el veieu
Recepta per unes 20 mini chapates.

Ingredients
  • Massa mare:
    • 100 ml aigua
    • 5 gr sucre morè
    • 180 gr farina de força
    • 10 gr llevat fresc
  • Massa de pa:
    • 260 ml aigua
    • 10 gr sal
    • 400 gr farina de força
    • 30 gr farina sègol integral
    • 25 gr llevat fresc
    • 50 gr oli oliva VE
El.laboració
  1. Massa mare:
    1. Posem a la cubeta de la panificadora els ingredients en l'ordre de la recepta. connectem el programa de masses pujades i deixem que el programa treballi els ingredients durant 15', fins que es formi una bola.
    2. Desconnectem el programa i deixem reposar la massa dins la panificadora fins que dobli el volum, 1h aproximadament.
  2. Massa de pa:
    1. A la massa mare afegim els ingredients del pa en l'ordre que s'indica a la recepta, excepte l'oli.
    2. Connectem el programa d'amassat amb llevat i mentre va amassant anem afegint l'oli de mica en mica. Deixem acabar el programa (1h 30').
    3. Treiém la massa amb l'ajuda d'una rasqueta de plàstic i la aboquem sobre una superfície lleugerament enfarinada. Amb les mans enfarinades l'estenem delicadament en forma de rectangle fins que tingui un gruix d'un cm.
    4. Amb la mateixa rasqueta o un ganivet ben esmolat anem tallant les chapates de la mida que es vulgui (si es fan més grosses tardaran més a coures i necessitaran més temperatura).
    5. Anem posant les mini chapates sobre la safata del forn coberta amb paper de cuina (jo en vaig fer 2 safates, en 1 no m'hi cabien), les tapem amb un drap de lli o cotó i les deixem reposar fins que doblin el volum (de 30 a 45').
    6. Pre escalfem el forn a 200º (a 210 si son més grosses) amb un recipient amb aigua (perquè faci vapor dins el forn).
    7. Quan hagin doblat el volum les esposem amb una mica de farina amb l'ajuda d'un colador i espolsem amb aigua, per tal que la crosta quedi més cruixent.
    8. Treiém el recipient amb aigua del forn i posem les chapates durant 20-25', fins que agafin color, en acabar fem la segona safata.
    9. Deixem refredar sobre una reixeta.
Es entretingut, tot el procés son gairebé 5 hores, però de feina real no més de 40', es més questió d'anar vigilant cada fase. El resultat es realment bo.
La recepta original porta 20gr farina de sègol + 10gr de farina d'ordi, però no en vaig trobar i ho vaig fer amb 30gr de farina de sègol. Quan pugui probaré la recepta original a veure la diferència.

1 comentari:

Seguidors

Total de visualitzacions de pàgina: