Qué busques?

dilluns, 26 de gener de 2009

Pakoras de broquil

Les pakoras son una mena de bunyols fets amb farina de cigrons molt populars a l'India. Son molt fàcils de fer, originals i saborosos, a més d'una manera diferent de menjar llegum. El resultat final no te res a veure amb el gust dels cigrons cuits al que estem habituats.



Ingredients:
  • 175 gr farina de cigrons
  • 1/2 culleradeta de sal
  • 1/2 culleradeta de llevat
  • 1 culleradeta llavors de rosella
  • 1 culleradeta llavors de comí
  • 1/2 culleradeta bitxo mòlt
  • 200 ml aigua
  • 2 alls
  • 1 ceba petita
  • 1/2 l oli de girasol o un altre oli vegetal neutre (per fregir)
  • 500 gr broquil

Elaboració

  1. Barrejar a un bol la farina de cigró, el llevat, la sal, les llavors i el bitxo.
  2. Fer un clot al mit i anar barrejan't-hi l'aigua de mica en mica fins que quedi una pasta fina.
  3. Trinxar ben finament els alls i la ceba.
  4. Barrejar els alls i la ceba amb la pasta del bol.
  5. Deixar-ho reposar 10'
  6. Coure el bròquil tallat en "arbrets" al dente, més o menys 5'. Escorrer be tota l'aigua.
  7. Escalfar l'oli a una cassola.
  8. Rebossar els arbrets de bròquil amb la pasta i fregir amb l'oli no excessivament calent. Quan siguin torrats d'un cantó girar-los per que es torrin per igual. Fer-los en petites quantitals per que no s'enganxin els uns amb els altres i anar-los posant a una safata sobre paper absorbent per eliminar-ne l'excés d'oli.
  9. Servir recent fets, es poden acompanyar d'amanida i salsa de iogourt.

Les pakoras es poden fer amb qualsevol mena de verdura: xampinyons, coliflor, anelles de ceba, carxofes.. Si agraden les verdures més cruixents no cal fer el pas nº 6, es poden rebossar crues i es couràn al fregir-les.

La farina de cigrons i les llavors de rosella es poden trobar a molts supermercats o a botigues de productes naturals.

Cap comentari:

Publica un comentari

Seguidors

Total de visualitzacions de pàgina: