Ingredients:
- 175 gr farina de cigrons
- 1/2 culleradeta de sal
- 1/2 culleradeta de llevat
- 1 culleradeta llavors de rosella
- 1 culleradeta llavors de comí
- 1/2 culleradeta bitxo mòlt
- 200 ml aigua
- 2 alls
- 1 ceba petita
- 1/2 l oli de girasol o un altre oli vegetal neutre (per fregir)
- 500 gr broquil
Elaboració
- Barrejar a un bol la farina de cigró, el llevat, la sal, les llavors i el bitxo.
- Fer un clot al mit i anar barrejan't-hi l'aigua de mica en mica fins que quedi una pasta fina.
- Trinxar ben finament els alls i la ceba.
- Barrejar els alls i la ceba amb la pasta del bol.
- Deixar-ho reposar 10'
- Coure el bròquil tallat en "arbrets" al dente, més o menys 5'. Escorrer be tota l'aigua.
- Escalfar l'oli a una cassola.
- Rebossar els arbrets de bròquil amb la pasta i fregir amb l'oli no excessivament calent. Quan siguin torrats d'un cantó girar-los per que es torrin per igual. Fer-los en petites quantitals per que no s'enganxin els uns amb els altres i anar-los posant a una safata sobre paper absorbent per eliminar-ne l'excés d'oli.
- Servir recent fets, es poden acompanyar d'amanida i salsa de iogourt.
Les pakoras es poden fer amb qualsevol mena de verdura: xampinyons, coliflor, anelles de ceba, carxofes.. Si agraden les verdures més cruixents no cal fer el pas nº 6, es poden rebossar crues i es couràn al fregir-les.
La farina de cigrons i les llavors de rosella es poden trobar a molts supermercats o a botigues de productes naturals.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada