Qué busques?

dimecres, 21 de gener de 2009

Carxofes farcides d'ous de guatlla

Aquesta recepta me la va explicar un amic amb la seguent descripció: bueno, bonito y barato. Ens va agradar tant que ja la he repetit, tant com a tapa com per primer plat.


Ingredients:

  • Carxofes (de mida petita i ben tendres)
  • Ous de guatlla
  • Llimona
  • Sal i pebre
  • Salsa de tomaca ben espessa (opcional)

Elaboració:

  1. Netejar les carxofes treient les fulles exteriors més dures i tallant la cua de manera que s'aguantin dretes. Buidar-les sense foradar la base.
  2. Fregar-les amb un tall de llimona perque no es tornin negres i salpebrar-les.
  3. Coure-les al vapor en una cassola tapada on capiguen juntes i no es mogin (per evitar que s'obrin les fulles), amb un raig d'oli d'oliva i un dit d'aigua. Treure-les quan estiguin encara una mica fortes i escorrer tota l'aigua.
  4. Pre-escalfar el forn a 200º
  5. Posar les carxofes a una safata amb un raig d'oli, opcionalment es podem posar sobre una base de salsa de tomaquet que tindrem previament feta o un altra salsa que ens agradi.
  6. Buidar un our de guatlla a dins de cada carxofa. La closca dels ous de guatlla s'esmicola molt i te un tel molt fort, per trencar-los més facilment jo tallo la closca amb unes estisoretes.
  7. Salar els ous i coure-ho mes o menys 10' (fins que la clara estigui presa).

Els que no siguin vegetarians poden acabar el plat afegint unes virutes de pernil serrà.

Es original, fàcil i deliciós: éxit assegurat.

Cap comentari:

Publica un comentari

Seguidors

Total de visualitzacions de pàgina: