Ingredients:
- Carxofes (de mida petita i ben tendres)
- Ous de guatlla
- Llimona
- Sal i pebre
- Salsa de tomaca ben espessa (opcional)
Elaboració:
- Netejar les carxofes treient les fulles exteriors més dures i tallant la cua de manera que s'aguantin dretes. Buidar-les sense foradar la base.
- Fregar-les amb un tall de llimona perque no es tornin negres i salpebrar-les.
- Coure-les al vapor en una cassola tapada on capiguen juntes i no es mogin (per evitar que s'obrin les fulles), amb un raig d'oli d'oliva i un dit d'aigua. Treure-les quan estiguin encara una mica fortes i escorrer tota l'aigua.
- Pre-escalfar el forn a 200º
- Posar les carxofes a una safata amb un raig d'oli, opcionalment es podem posar sobre una base de salsa de tomaquet que tindrem previament feta o un altra salsa que ens agradi.
- Buidar un our de guatlla a dins de cada carxofa. La closca dels ous de guatlla s'esmicola molt i te un tel molt fort, per trencar-los més facilment jo tallo la closca amb unes estisoretes.
- Salar els ous i coure-ho mes o menys 10' (fins que la clara estigui presa).
Els que no siguin vegetarians poden acabar el plat afegint unes virutes de pernil serrà.
Es original, fàcil i deliciós: éxit assegurat.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada