Qué busques?

dimecres, 6 d’abril de 2011

Pastis de poma i xocolata amb sorra dolça

El nom fa referència a l'aspecte i textura de la cobertura d'aquest pastís. Una mica laboriós, s'han de fer dues barreges, a banda de la pasta brisa, però el resultat es original i les textures de suau poma i granulosa sorra sobre una fina pasta, sorprenen agradablement.
Si, una birria de foto... no trobava la càmara i vaig improvitzar amb el mòbil, qué hi farem !
Ingredients
  • Per a la pasta brisa:
    • 150 gr farina
    • 90 gr sucre glaç
    • 70 gr mantega (pomada)
    • 1 ou
  • Pel farcit de poma i xocolata:
    • 400 gr poma pelada i tallada a trossos grossos (com per compota)
    • 80 gr gotes de xocolata resistents a l'escalfor
    • 50 gr sucre moreno
  • Per la sorra dolça:
    • 40 gr mantega (freda)
    • 40 gr sucre moreno
    • 10 gr cacau en pols
    • 50 gr farina
    • 20 gr pols d'ametlla
Preparació
  1. Pasta Brisa:
    1. Fer un volcà amb la farina i el sucre glaç i posar al mig la mantega i l'ou. Barrejar amb els dits el mínim per tal que quedi tot unit i homogèni, no amassar.
    2. Posar a la nevera tapat amb film 1h.
    3. Posar la bola de massa sobre un paper de cuinar untat amb mantega, tapar amb un altre paper untat amb mantega i estirar la massa amb el corró entre els dos papers fins deixar-la d'un gruix de 5 mm.
    4. Retirar el paper superior i folrar un motlle amb la massa sense treure el paper de sota.
    5. Passar el corró per les vores del motlle per tallar ma massa sobrera i retallar una mica el paper. Punxar el fons amb una forquilla.
  2. Barrejar els ingredients del farcit de poma i xocolata a un bol i repartir-ho a sobre la massa.
  3. Bateu la mantega amb el sucre moreno, barrejar les farines i el cacau amb els dits fins aconsseguir una textura com de sorra. Repartir aquesta sorra dolça per sobre el pastís.
  4. Enfornar a 210º durant 30'.
  5. Deixar reposar 3-4 hores abanç de menjar, molt millor d'un dia per l'altre. 
Es pot espolsar amb sucre glaç al servir-lo, jo m'en vaig oblidar...

Cap comentari:

Publica un comentari

Seguidors

Total de visualitzacions de pàgina: