Qué busques?

dilluns, 20 de febrer de 2012

Paella de 10 vegetals

Tot l'hivern concentrat en un plat.

Ingredients (per 5 persones)
  • 4 Carxofes (a octaus)
  • 4 Espàrrecs (a trossets d'1 cm))
  • 6 Mongetes tendres (a trossets d'1 cm)
  • 4 alls tendres (a trossets d'1 cm)
  • 1 Nap (a daus)
  • 1 Pastanaga (a daus)
  • 4 Xampinyons (laminats)
  • 4 Shi Take (laminats)
  • 1 Grapat de faves desgranades
  • ½ Albergínia (a daus)
  • 400 gr Arrós rodó
  • 2 cs salsa espessa de tomàquet que ja tinguem feta
  • 1.5l brou vegetal
  • 1 paperina de safrà
  • 2 cc pebre vermell dolç (millor si és de la Vera)
  • Nou moscada
  • Sal, pebre blanc
  • Oli d'oliva
Preparació
  1. Cobrim el fons de la paella amb oli i sofregim totes les verdures netes començant per les que costen més de coure, primer hi posem les carxofes (només la part tendra) i els naps, quan hagin donat un tomb hi afegim les mongetes tendres, els alls tendres i la pastanaga. Els següents seran l'albergínia i els espàrrecs. A continuació vindran els bolets, i, per finalitzar hi posarem la salsa de tomàquet i les faves. Si no tenim salsa de tomàquet hi posem 2 tomàquets a daus sense pell ni llavors i ho deixem sofregir abans de tirar les faves.
  2. Al sofregit afegim el pebre vermell dolç i el safrà ben esmicolat.
  3. Tirem l'arròs a la paella i el barregem be amb tot el sofregit. En aquest moment podem apartar la paella del foc i esperar per tirar l'arròs, ja que s'ha de servir recent fet.
  4. Escalfem el brou.
  5. Tirem 1l de brou calent a la paella, salpebrem, posem la nou moscada i remenem, hem de vigilar que quedi ben distribuït ja que no remenarem més l'arrós, ha de bullir de manera homogènia tota la paella.
  6. Ho deixem coure 20' i afegim miquetes de brou si cal, segurament farem servir 0.5l més.
  7. Pre-escalfem el forn a 200º i posem la paella al forn els darrers 5'.
  8. La traiem del forn i la tapem amb un drap, deixem que reposi 5' i servim immediatament.

Cap comentari:

Publica un comentari

Seguidors

Total de visualitzacions de pàgina: