Qué busques?

dimarts, 15 de juny del 2010

Coca de matafaluga

Ingredients
  • 300gr sucre
  • 300gr farina
  • 3 ous
  • Pell de llimona ratllada (o essència)
  • un pessic de matafaluga
  • un pessic de sal
  • 50cc oli d'oliva
  • 50cc anís
  • 100cc llet
  • 1 sobre de llevat
  • Sucre per espolsar per sobre
  • 30gr pinyons
  • un motlle de 27x17cm i 4cm d'altura
  • mantega per untar el motlle
  • paper parafinat per cuinar
Preparació
  1. Pre-escalfar el forn a 180º, untar el motlle amb mantega i posar-hi un paper al fons que també s'ha d'untar amb mantega.
  2. Batre les clares a punt de neu bo i afegint-hi tres cullerades de sucre per que quedin ben fortes.
  3. Posar en un bol els rovells d'ou, el sucre, la ratlladura de llimona, la matafaluga triturada amb el morter, un pessic de sal i batre amb la batedora fins que blanquegi. Seguidament afegir-hi l'oli, l'anís, la llet i acabar-ho de batre.
  4. Afegir de mica en mica, a la barreja anterior la farina barrejada amb el llevat tamisant-la.
  5. Quan la pasta sigui ben fina afegir-hi amb cura les clares muntades a punt de neu.
  6. Abocar la barreja al motlle i espolsar-hi els pinyons i sucre per sobre (jo no hi vaig posar pinyons perquè un dels amics es al·lèrgic als fruits secs, però aquesta coca es més bona amb pinyons).
  7. Posar-la a coure a la part del mig del forn de 25 a 30' (fins que al punxar amb una agulla, aquesta surti neta).
Bon profit !

1 comentari:

  1. Jo faig un coc de matafaluga semblant, i puc certificar que és boníssim!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina

Seguidors

Total de visualitzacions de pàgina: