Qué busques?

dilluns, 2 de maig de 2011

Pa fet a casa: de nous amb llavors de llí

Perfecte torrat per esmorzar o per fer canapes, o per menjar amb formatge, o per disfrutar d'un pa molt bo. Ja és la meva recepta bàsica de pa amb panificadora.
Ingredients
  • 420 ml aigua templada
  • 3 cc oli d'oliva
  • 3 cc sal
  • 3 cc sucre
  • 281 gr farina de força
  • 420 gr farina integral
  • 2 cs llavors de llí
  • 100 gr nous trossejades grosseres
  • 1 cc llevat sec de forner
Preparació
  1. Afegir els ingredients a la cubeta de la panificadora en l'ordre de la recepta, excepte les farines que s'en posarà la meitat, afegirem les llavors de llí i les nous i l'altra meitat de les farines al final de tot posarém el llevat.
  2. Connectem el programa de pa integral per un pes de 1000 gr i daurat mig.
  3. En acabar desmotllem i el deixem refredar sobre una reixeta 1h.
VARIACIONS:
Aquesta mateixa recepta surt molt be amb les seguents variacions
  • Pa semi-blanc: intercambiar la farina blanca i la integral amb les mateixes proporcions de la recepta (281gr integral, 420gr blanca) i sense llavors ni nous.
  • Pa integral de llavors: en lloc de les nous posar-hi 2 cs llavors de sèsam i 1 cs pipes girasol (la resta dels ingredients iguals que la recepta).

Cap comentari:

Publica un comentari

Seguidors

Total de visualitzacions de pàgina: