Qué busques?

dijous, 5 de febrer de 2009

Crema de carabassa amb mozzarella fresca i nous

Aquesta crema de tardor/hibern es un excel.lent primer plat, a més a més aguanta perfectament uns quants dies a la nevera.





Ingredients:
  • 1 carabassa
  • 1 ceba
  • 125 gr mozzarel.la fresca de bufala
  • 10 mitges nous
  • Oli d'oliva per sofregir la verdura
  • Sal, pebre
  • Aigua

El.laboració:

  1. Partir la carabassa en dues meitats, buidar-la de llavors i fils. Tallar la pell i fer la polpa a daus.
  2. Tallar la ceba en juliana.
  3. Cobrir el fons d'una olla amb oli i quan sigui calent sofregir la ceba.
  4. Quan la ceba es torni transparent saltejar-hi els daus de carabassa durant 3'.
  5. Afegir aigua just que cobreixi la verdura, sal-pebrar i deixar coure tapat fins que la carabassa sigui tova, aproximadament 20'.
  6. Retirar del foc i afegir-hi la mozzarel.la escorreguda i les nous.
  7. Triturar-ho tot amb el minipimer o la batedora, fins que quedi una crema ben fina, tastar i rectificar de sal i pebre.

Aquesta crema admet moltes variacions i, segons el que s'hi posi, pot ser un saborós plat de dieta baixa en caloríes.

Algunes variants: en lloc de ceba, quan a la carabassa li falten 10', posar-hi una poma a trossos. Per coure la carabassa es pot posar meitat d'aigua i meitat de llet. En lloc de la mozzarel.la s'hi pot posar un iogurt (li dona un punt acid). La crema es pot servir amb una cullerada de compota de poma... imaginació al poder !

2 comentaris:

  1. Me l'apunto!!
    Ja no sé què fer amb tanta carabassa!!!

    ResponElimina
  2. Ja em diràs si t'ha agradat, a mi m'encanta

    ResponElimina

Seguidors

Total de visualitzacions de pàgina: