Qué busques?

dijous, 10 de febrer de 2011

Focaccia de parmesà i olives (amb panificadora)

Aquest diumenge dinar d'aire italià, pasta fresca al pesto, scaloppine al limone (pels carnívors), amanida de tomàquet, lambrusco, i per acompanyar-ho tot aquesta focaccia feta amb formatge, olives i orenga, mmmmmmm
Ingredients
  • 240 ml aigua
  • 3 cs oli oliva VE
  • 1 cc sal
  • 450 farina de força
  • 1 sobre de llevat per fer pa (sec)
  • 3 cs parmesà ratllat
  • 1/2 cs orenga
  • Olives sense pinyol i partides per la meitat
  • Sal maldon per espolsar
Preparació
  1. Afegir els ingredients a la cubeta de la panificadora en aquest ordre: l'aigua tèbia, l'oli, la sal, la farina barrejada amb el parmesà i l'orenga i, finalment el llevat. Connectem el programa de masses pujades.
  2. Quan acabi el programa estirem la massa amb delicadesa a una safata del forn, rectangular i folrada amb paper de cuinar. Pressionem la superfície amb la punta dels dits, la pintem amb oli d'oliva i la deixem reposar 30' a temperatura ambient.
  3. Pre-escalfem el forn a 200º.
  4. Tornem a pintar la focaccia amb oli, tornem a pressionar amb les puntes dels dits, distribuïm per sobre les olives i l'espolsem amb sal Maldon.
  5. Enfornem a 200º 20-25'.
  6. Un cop cuita deixar-la refredar sobre una reixeta. Es pot menjar tèbia o freda, tallada a tires
Aquesta recepta l'he adaptat de la que hi ha a Ma Petite Boulangerie, l'Eva si que en sap ! jo li ho copiaria tot...

Cap comentari:

Publica un comentari

Seguidors

Total de visualitzacions de pàgina: