Qué busques?

dijous, 27 d’octubre del 2011

Fideuà de trompetes

De trompetes, o de ceps, o dels bolets que més agradin. Avui he posat trompetes de la mort seques, aquesta tardor no anem gaire sobrats de bolets frescos.

Ingredients
  • 350 gr de fideus del nº 1
  • 1 ceba
  • 2-3 dents d'all
  • Julivert
  • Trompetes de la mort
  • 1l brou vegetal
  • Oli d'oliva, sal i pebre
  • Allioli
Preparació
  1. Posar un raig d'oli generós a la paellera i fer un sofregit amb l'all, el julivert i la ceba trinxats ben petits.
  2. Quan la ceba sigui transparent afegir-hi els fideus, a foc mig enrossir els fideus remenant-los sovint. Han de quedar d'un to daurat fosc el més uniforme possible.
  3. Mentrestant saltejar els bolets a un altra paella, si son frescos i escalfar el brou.
  4. Quan ja falti poc als fideus afegir-hi els bolets tallats no massa grans i acabar d'enrossir-ho tot junt.
  5. Tirar-hi la meitat del brou, sal i pebre. Coure durant uns 15' vigilant que el brou bulli uniformement, i afegint-ne de mica en mica a mida que els fideus se'l beguin.
  6. Quan ja estiguin al punt deixar reposar 5', els fideus es posaràn de punxa, i ja es pot servir la fideuà acompanyada d'allioli.

2 comentaris:

  1. aquesta tardor sort en tenim dels bolets secs. en aquesta fideuada, le trompetes hi deuen quedar de mort, i perdó pel joc de paraules.

    ResponElimina
  2. quina bona idea!! ha d'estar deliciós!!! ho provaré tambçe amb trompetes que en tenim un munt de seques!!

    ResponElimina

Seguidors

Total de visualitzacions de pàgina: