Qué busques?

dimarts, 20 de gener del 2009

Creps d'espinacs

Els Reis m'han dut un altre llibre de receptes vegetarianes. Aquesta es la primera que he probat i he de dir que va tenir un gran éxit, tenint en compte que la única vegetariana a casa soc jo i que els altres no son gaire amants de les verdures, aixó vol dir que aquesta recepta es deliciosa de debó !

L'original d'aquesta recepta es que no son creps farcits d'espinacs, sino que els espinacs son a la massa dels creps i es poden farcir del que més agradi.



Ingredients:

  • 90gr farina integral
  • 200gr espinacs (trinxats ben petits, cuits i treta tota l'aigua)
  • 1 ou
  • 1 iogourt natural
  • 1 cullerada d'oli (més el que es necessiti per untar la paella al coure els creps)
  • 3 cullerades d'aigua
  • una mica de nou moscada
  • sal i pebre

Preparació:

  1. Barrejar tots els ingredients fins que quedi una massa tipus puré claret, sense grumolls.
  2. Untar d'oli una paella antiadherent i quen sigui calenta (a foc mig) tirar-hi massa de creps, inclinar la paella cap a un costat i l'altre per que es reparteixi be la massa. Ha de cobrir tota la superficie amb el mínim de gruix. Deixar coure fins que cualli.
  3. Girar la crep amb l'ajuda d'un plat o tapa plana, i coure per l'altra banda. S'ha de vigilar més que amb els creps tradicionals que no es trenquin ja que aquesta massa es una mica més fràgil al manipular-la.
  4. Farcir els creps o reservar-los per farcir-los junts al final (jo m'estimo més fer-los d'un en un i anar-los col.locant al plat a punt per gratinar)

A mida que es van fent s'agafa practica i surten millor i més primetes.
Es poden farcir com agradi més. Jo en vaig fer de dues maneres:

1er farcit:
Ceba tendre sofregida barrejada amb formatge ricotta, formatge gruyere ratllat, nous esmicolades, ou batut, sal i pebre. Posar una cullerada farcit sobre el crep i enrotllar com un caneló, a sobre posarhi una mica més de farcit i gratinar al forn.

2on farcit:
Formatge tipus tranchettes o qualsevol que fongui facilment a dins la crep, plegar pel mig i tornar a plegar, que quedi com un triangle. A sobre emmental ratllat i gratinar al forn.

De les dues maneres son absolutament delicioses. Acompanyades d'amanida de tomaca i alfàbrega queda un plat bonissim i molt complert.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Seguidors

Total de visualitzacions de pàgina: