Aquest ha estat el pastís d'aniverari de l'Anna, feliços 20 ! quien los pillara...
Ingredients:- 200gr xocolata negra de cobertura (70% cacau)
- 200gr de mantega (o margarina)
- 5 ous
- 200gr sucre
- 160gr farina tamisada
- 1 sobre de llevat químic
- 1 polsim de sal
- 250gr melmelada de maduixa
- 300gr nata muntada ensucrada
- Xocolata ratllada per adornar
- 20gr mantega pel motlle + 1c de farina
- 1 motlle de 24cm de diàmetre
- Pre-escalfar el forn a 150º.
- Fondre la xocolata i la mantega al bany maria o al microones, barrejar-ho fins que quedi uniforme. Deixar refredar una mica.
- Separar els rovells de les clares i batre be els rovells amb el sucre.
- Afegir-hi la xocolata tèbia tot batent, després incorporar la farina amb el llevat tot tamisant-la. Batre-ho tot be amb la batedora de varilles o a ma.
- Muntar les clares a punt de neu amb el polsim de sal i agegir-les a la massa amb delicadesa per evitar que baixin.
- Pintar amb mantega el motlle i espolsar-hi una mica de farina, sacudint al final el motlle de cap per avall per retirar la farina sobrant, ha de quedar una capa fina i uniforme.
- Abocar la massa al motlle repartint-la uniformement.
- Deixar coure a 150º uns 45' aproximadament, fins que al punxar-hi un escuradents surti net.
- Al treure el pastis de forn el deixem refredar avanç de desemmotllar.
- Ja el podem muntar: el tallem en 3 parts horitzontalment amb la ajuda d'un ganivet ben llarg, separem les capes de pastís i recobrim la de sota amb una bona capa de nata, tapem amb la capa intermitja i farcim amb melmelada de maduixa, ho tornem a tapar. Per sobre i pels costats estenem la resta de la nata amb una espàtula. Finalment hi espolsem xocolata ratllada.
- Deixem a la nevera fins al moment de servir.
mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm!
ResponEliminaUi, deu estar MÉS que bo!!
ResponEliminaGràcies per compartir-ho !
ResponEliminaProvaré aquesta recepta avui per l'aniversari de ma germana, té una pinta increible !!!
maite
boníssim
ResponElimina