Qué busques?

dissabte, 20 de novembre del 2010

Pastís de xocolata i nata

Aquest ha estat el pastís d'aniverari de l'Anna, feliços 20 ! quien los pillara...
Ingredients:

  • 200gr xocolata negra de cobertura (70% cacau)
  • 200gr de mantega (o margarina)
  • 5 ous
  • 200gr sucre
  • 160gr farina tamisada
  • 1 sobre de llevat químic
  • 1 polsim de sal
  • 250gr melmelada de maduixa
  • 300gr nata muntada ensucrada
  • Xocolata ratllada per adornar
  • 20gr mantega pel motlle + 1c de farina
  • 1 motlle de 24cm de diàmetre
Elaboració:
  1. Pre-escalfar el forn a 150º.
  2. Fondre la xocolata i la mantega al bany maria o al microones, barrejar-ho fins que quedi uniforme. Deixar refredar una mica.
  3. Separar els rovells de les clares i batre be els rovells amb el sucre.
  4. Afegir-hi la xocolata tèbia tot batent, després incorporar la farina amb el llevat tot tamisant-la. Batre-ho tot be amb la batedora de varilles o a ma.
  5. Muntar les clares a punt de neu amb el polsim de sal i agegir-les a la massa amb delicadesa per evitar que baixin.
  6. Pintar amb mantega el motlle i espolsar-hi una mica de farina, sacudint al final el motlle de cap per avall per retirar la farina sobrant, ha de quedar una capa fina i uniforme.
  7. Abocar la massa al motlle repartint-la uniformement.
  8. Deixar coure a 150º uns 45' aproximadament, fins que al punxar-hi un escuradents surti net.
  9. Al treure el pastis de forn el deixem refredar avanç de desemmotllar.
  10. Ja el podem muntar: el tallem en 3 parts horitzontalment amb la ajuda d'un ganivet ben llarg, separem les capes de pastís i recobrim la de sota amb una bona capa de nata, tapem amb la capa intermitja i farcim amb melmelada de maduixa, ho tornem a tapar. Per sobre i pels costats estenem la resta de la nata amb una espàtula. Finalment hi espolsem xocolata ratllada.
  11. Deixem a la nevera fins al moment de servir.

4 comentaris:

Seguidors

Total de visualitzacions de pàgina: