Qué busques?

dilluns, 25 de març del 2013

Pastís de les Carmelitas Descalzas de Sevilla

Aquest és una forma de fer un pastís a partir d’un got de massa mare que et regala algú que et desitja sort i salut. Es necessiten 10 dies per la seva elaboració i no es fa servir nevera ni cap aparell elèctric, tot i que he de reconèixer que en un parell d’ocasions vaig fer servir la batedora de varilles per homogeneïtzar la massa i que no hi quedessin grumolls, sense deixar-hi el braç en l'intent ;o))

La tradició diu que la massa han de donar-te-la en dijous per poder fer el pastís el dissabte de la següent setmana, al cap dels 10 dies. En el meu cas la Montse me la va donar un diumenge i li estic molt agraida ja que em feia molt ail·lusió participar en aquesta dolça cadena.

S’han de seguir al peu de la lletra les següents instruccions:

DIA 1:    Dia que et regalen la massa mare. Es traspassa el contingut del got a un bol més gran i s’hi afegeix un got de sucre i un altre de farina. NO ES REMENA.
DIA 2:    Es barreja tot amb una cullera.
DIA 3:    No es toca.
DIA 4:    No es toca.
DIA 5:    S’hi afegeix un got de sucre, un de llet i un altre de farina. NO ES REMENA.
DIA 6:    Es barreja tot bé amb una cullera (jo amb la batedora a de varilles)
DIA 7:    No es toca.
DIA 8:    No es toca.
DIA 9:    No es toca.
DIA 10: Es posa massa mare en tres gots de plàstic (unes 3 cullerades soperes per got) que donarem a tres persones, junt amb una còpia de les instruccions, a les que desitjarem salut i sort, en Ramón, la Marina i la Marta ja han rebut la meva part.
  • Pre-escalfem el forn a 180º.
  • A la resta de la massa mare que ens ha quedat s’hi afegeix:
  • 2 gots de farina
  • 1 got i mig de sucre
  • 1 got d’oli de girasol o d’oliva
  • 1 got de llet
  • 1 sobre de llevat
  • 2 ous
  • 1 polsim de sal
  • 1 polsim de canyella
  • 1 polsim de vainilla
  • La ratlladura d’una taronja (només la part taronja)
  • 1 poma trossejada en trossos petits i prims o ratllada
  • 1 got de nous trossejades o avellanes

Es barreja TOT amb una cullera (o amb la batedor a de varilles), es prepara un motlle untant-lo amb oli i recobrint amb una mica de farina (piquem de cap per avall el motlle per eliminar la farina que sobri), hi aboquem la massa i enfornem a 180º durant 40’ o 45’ (fins que al punxar amb una broqueta aquesta surti neta. Et voilà, ja tenim un pastis molt bo i flonjo a partir d'una massa mare que ha viatjat molt:


4 comentaris:

  1. Hola No coneixia el teu blog, Mone. M'agrada! Els pastissets són una delícia, com el teu! ja tens una nova seguidora. Petonets!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Merci per la visita i el comentari Marina. Acabo de visitar el teu bloc, que tampoc coneixía, i val a dir que m'ha encantat! tens unes receptes molt creatives, tu també tens una nova seguidora ,o))

      Elimina
  2. Això és cuina, literalment, ritual! i cooperativa o comunitària! I cuina amb amor!!
    Oh quin gran goig quina joooiaaa
    quan els amics cuinen junts
    oooh quiiin goig tan graaan
    quan els amics cuinen juuunts
    :-)))

    ResponElimina

Seguidors

Total de visualitzacions de pàgina: