Qué busques?

dimarts, 30 de març de 2010

Pastís de crema de canyella, xocolata i avellanes

Deliciós pastís per celebrar l'aniversari de l'Anna. La crema de canyella impresionant i qué dir del pa de pessic d'avellanes i la cobertura de xocolata donant un toc final que arrodoneix tot el conjunt.


Ingredients
Pel pa de pessic d'avellanes:
  • 5 clares d'ou
  • 150gr d'avellanes torrades triturades
  • 150gr sucre llustre
  • 100gr sucre
  • 50gr farina
  • 1c petita de llevat
Per la crema de canyella:
  • 5 rovells
  • 375gr nata semimontada
  • 250gr nata líquida
  • 250gr llet
  • 125gr sucre
  • 40gr maizena
  • 3 fulls de gelatina
  • 1c de postre de canyella molta
Per la trufa cuita de la cobertura:
  • 150gr xocolata de cobertura
  • 150ml nata líquida
  • 75gr mantega
Preparació
Pa de pessic d'avellanes:
  1. Pre-escalfar el forn a 180º
  2. Barrejar la farina tamisada amb les avellanes, el llevat  i el sucre llustre
  3. Muntar les clares a punt de neu amb el sucre
  4. Barrejar amb cura les clares a punt de neu amb la barreja del nº 2
  5. Abocar a un motlle previament untat amb mantega i enfarinat
  6. Enfornar a 180º uns 25' (fins que al punxar amb una agulla surti neta)
Crema de canyella:
  1. Fer bullir la nata amb la llet, la canyella i la meitat del sucre
  2. Batre els rovells amb la resta del sucre fins que blanquegin i afegir-hi la maizena
  3. Deixar refredar una mica la preparació 1 i barrejar-la amb la 2 sense que es facin grumolls
  4. Coure tot junt 5' sense que bulli i sense deixar de remenar
  5. Desfer els fulls de gelatina amb una mica d'aigua i afegir-les a la crema
  6. Deixar refredar la crema del tot i afegir-hi la nata semimontada
Muntar el pastís:
  1. Obrir el pa de pessic d'avellanes per la meitat
  2. Posar un aro al voltant de la base de pa de pessic (per exemple el del motlle que hem fer servir o una cartolina encerada
  3. Farcir amb la crema de canyella
  4. Tapar amb la meitat superior del pa de pessic i posar a la nevera 4 hores per que cualli be (també es pot congelar)
Cobertura de trufa cuita:
  1. Escalfar la nata fins al punt d'ebullició
  2. Retirar del foc i afegir-hi la xocolata de cobertura trossejada i la mantega
  3. Barrejar be fins que quedi perfectament homogeni
  4. Quan sigui tèbia repartir per sobre el pastis (al que ja haurém tret l'aro) i pels costats.
  5. Deixar refredar a la nevera fins que solidifiqui
NOTA: si s'ha congelat el pastís s'ha de deixar descongelar bé abans de servir.
No ens enganyem, dona feina, pero queda tan bo que val la pena !

Cap comentari:

Publica un comentari

Seguidors

Total de visualitzacions de pàgina: