Qué busques?

dijous, 16 de desembre del 2010

Petirrojo

Jo Nesbo, 1960 Oslo, Noruega.

Petirrojo es la primera novel·la, de la serie protagonitzada per Harry Hole, d'aquest escriptor Noruec que dota d'un estil molt personal les seves històries policiàques.

Ben centrat en la investigació dels fets, a l'estil nord-americà, però donant molt de pes a l'entorn, personatges secundaris i barrejant diferents moments històrics, a l'estil més nòrdic, aquest autor manega magistralment el ritme del relat i aconsegueix capturar l'interés del lector des del primer moment.

L'acció a Petirojo transcorre durant l'any 1999 i, en paral·lel, durant la segona guerra mundial, del 1942 al 44, quan es gesten les personalitats que donaran lloc als fets dels anys posteriors. Joves Noruecs lluitant al costat del exercit alemany de Hitler, la derrota i les represàlies posteriors, els horrors i els abusos propiciats per la guerra.

A l'actualitat Harry Hole es un inspector de policia, inestable, depressiu i donat a l'abús de l'alcohol, que mira de tirar endavant, sovint portat pels esdeveniments. Aquest personatge atorga un fort contrapunt de realisme i credibilitat a la història.

En definitiva, m'ho he passat molt bé amb aquest autor que acabo de descobrir, i ja tinc el següent a punt per començar a llegir.

La web de l'autor a http://www.jonesbo.com/

1 comentari:

Seguidors

Total de visualitzacions de pàgina: