Qué busques?

dilluns, 2 de març del 2009

Definint la Quaresma

Temps de quaresma, temps de neteja i posada a punt, temps de preparació per a la festa. Aquest text m'ha fet reflexionar.


  1. La quaresma és mirar bé Jesús, mirar el seu rostre, aprendre't els seus trets de memòria, ficar-te'ls a dins, que et siguin naturals, que siguin teus, part de la teva història.

  2. La quaresma és pujar fins el Tabor, fins al Calvari, caminar des de el desert fins a la Pasqua, sense mirar enrere i sense perdre's, superant l'esforç en l'esperança.

  3. La quaresma és obrir tota la teva casa, desordenada, fosca, deixar passar el vent que la neteja, i que entri tot el sol il.luminada, convertida en vitrall radiant.

  4. La quaresma és escoltar la paraula poderosa, que és espasa esmolada i és martell, que esquinci el teu cor i el remogui, que l'esperit creador el faci nou.

  5. La quaresma és suplicar pel foc i per l'aigua, per apagar la set i contra el fred, que el foc es converteixi en flama viva i l'aigua esdevingui inesgotable riu.

  6. La quaresma és sortir a l'encontre del germà i posar-te des seguida al seu servei, descobrir aquests trets que coneixes, potser siguin els trets d'un altre Crist.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Seguidors

Total de visualitzacions de pàgina: