dimarts, 17 de maig del 2011

Galetes dobles de civada i xocolata

Molt, molt, molt semblants a les galetes més adictives d'Ikea, ja no cal anar a la sucursal sueca només per comprar galetes ;o))
Ingredients
  • 150 gr mantega
  • 160 gr flocs de civada (normals, no dels més fins)
  • 100 gr farina
  • 140 gr sucre
  • 50 gr xarop de blat de moro (jo ho vaig substituir per mel)
  • 50 ml nata líquida
  • 1/4 cp sal
  • 3-4 gotes essència de vainilla
  • 200 gr xocolata negra de cobertura
Preparació
  1. Pre-escalfem el forn a 180º
  2. Fonem la mantega, hi afegim el sucre i batem be (amb les varilles), tot seguit afegim la farina i quan està ben unit hi posem la nata, barregem, i finalment afegim la mel, la sal i la vainilla.
  3. Afegim el floc de civada barrejant amb una espàtula de silicona.
  4. Cobrim la safata del forn amb paper de cuinar o una làmina de tefló.
  5. Fem boletes de pasta, de la mida d'una nou petita,  i les posem sobre el paper, ben separades perquè s'estenen molt al coures (es fan d'uns 5-6 cm de diàmetre).
  6. Enfornem a 180º de 8 a 10', fins que siguin daurades.
  7. Al sortir del forn estan toves i s'endureixen a refredar-se, per tant les deixem refredar un mica abans de posar-les a una safata plana i reservar-les.
  8. Fer les fornades que calguin fins acabar la massa (jo en vaig fer 3).
  9. Fonem la cobertura de xocolata al bany maria o al microones.
  10. Agafem una galeta i recobrim de xocolata la part plana, tapem amb un altra galeta apretant. Les anem deixant a una llauna.
  11. Finalment les posem a la nevera fins que s'endureixi la xocolata. En aquesta mateixa llauna es mantindran cruixents diversos dies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada