dimarts, 24 de maig del 2011

Pa fet a casa: de motlle integral amb massa fermentada

El pa de motlle en versió integral, al dur massa fermentada queda saborós i de molla flonja. Aquesta es la versió més fàcil: la panificadora ho fa tot. A Ma Petite Boulangerie trobareu la versió el.laborada que segur que no te ni punt de comparació, només cal veure la fotografia.

Ingredients (per un pa d'1 kg)
  • 240 gr aigua templada
  • 150 gr llet
  • 30 gr mel
  • 1.5 cc sal
  • 15 gr oli d'oliva
  • 225 gr farina de força
  • 375 gr farina integral
  • 30 gr segó de civada
  • 225 gr massa fermentada
  • 5 gr llevat fresc
El.laboració
  1. 1 o 2 dies abans haurém fet la massa fermentada seguint la recepta que ja vaig donar pel pa de motlle blanc.
  2. Posem els ingredients a la cubeta de la panificadora en l'ordre de la recepta.
  3. Connectem el programa de pa integral.
  4. En acabar desemmotllem i deixem refredar sobre una reixeta.
S'aguanta fresc uns dies dins d'una bossa, però jo m'estimo més congelar llescat el que em sobra al final del dia. D'aquesta manera trec només les llesques que necessito, les descongelo amb la torradora i el pa està sempre com recent fet.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada