dilluns, 20 de juny del 2011

Pastis d'ametlla "de Sant Jaume"

Pels amants de les ametlles: en estat pur, una delícia.
Ingredients
  • 300 gr ametlla crua molta (farina d'ametlla)
  • 200 gr sucre
  • 4 ous grans (o 5 de petits)
  • ½ cc canyella
  • Mantega per untar el motlle
  • Sucre glaç

Elaboració
  1. Pre-escalfar el forn a 180º.
  2. Batre els ous amb el sucre i la canyella durant 10' amb les varilles, ha d'augmentar el doble del seu volum.
  3. Afegir la farina d'ametlla i seguir batent be, fins que quedi una crema homogènia i escumosa.
  4. Preparar un motlle folrant-lo amb paper de cuina i pintant el paper amb mantega.
  5. Abocar la barreja al motlle i enfornar a 180º uns 25'-30'.
  6. Desemmotllar quan sigui totalment fred i espolsar amb sucre glaç. Si hi voleu posar la creu de Santiago típica d'aquest pastís la podeu trobar a:  http://i33.tinypic.com/2v921hs.png

1 comentari:

  1. Mmmm... Un clàssic fàcil de fer i dels que atipen. Ep! T'has descuidat la copeta de moscatell. Jo només vec vi amb aquest pastís.

    ResponElimina