dilluns, 27 de febrer del 2012

Calçots amb romesco

No en puc dir calçotada ja que aquesta és la versió "neta" dels calçots, per fer a casa i menjar amb forquilla i ganivet, us garanteixo que no és tan divertida cóm la versió dels calçots cuits amb foc de sarments de ceps i menjada a peu dret emmascarant mans i cara, però surten ben bons i sense fer merder al menjador de casa ; o))
Ingredients
  • Calçots (10-15 per persona)
Salsa romesco:

  • 4 tomàquets madurs (3 si son grossos)
  • 3 alls grossos
  • 1 all petit
  • 40 gr ametlles
  • 15 gr avellanes
  • 2cs Julivert trinxat
  • 1 cc pebre vermell dolç de la Vera
  • 1 cs carn de nyora (en conserva)
  • 1 cc nyora seca
  • 1 llesca de pa
  • Sal
  • Vinagre
  • Oli VE
Preparació
  • Salsa romesco
    1. Escalivar els tomàquets i els 3 alls.
    2. Fregir la llesca de pa.
    3. Posar al minipimer: els tomàquets sens pell ni llavors, els alls pelats, l'all petit cru, el julivert, les ametlles i les avellanes pelades, el pa fregit sense la crosta, el pebre vermell, la nyora (seca i la polpa), 1 got d'oli, un rajolí de vinagre i sal. Trinxar-ho tot ben fi, tasta i rectificar de sal i vinagre. Si es vol més clareta afegir oli, si es vol més forta afegir all cru.
  • Calçots
    1. Pre-escalfem el forn a 210º (forn i gratinador).
    2. Netegem be els calçots, tallant les arrels, les cues verdes i pelant les capes més exteriors. Rentar be per treure tota la terra.
    3. Els posem sobre una safata de forn, salem i reguem amb una mica d'oli.
    4. Enfornem la safata durant 10', donem el tomb als calçots i els tornem a posar 10' més. Mantenim calents fins al moment de servir.
    5. Els servim amb la salsa apart. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada