No en puc dir calçotada ja que aquesta és la versió "neta" dels calçots, per fer a casa i menjar amb forquilla i ganivet, us garanteixo que no és tan divertida cóm la versió dels calçots cuits amb foc de sarments de ceps i menjada a peu dret emmascarant mans i cara, però surten ben bons i sense fer merder al menjador de casa ; o))
Ingredients
Salsa romesco:
- 4 tomàquets madurs (3 si son grossos)
- 3 alls grossos
- 1 all petit
- 40 gr ametlles
- 15 gr avellanes
- 2cs Julivert trinxat
- 1 cc pebre vermell dolç de la Vera
- 1 cs carn de nyora (en conserva)
- 1 cc nyora seca
- 1 llesca de pa
- Sal
- Vinagre
- Oli VE
Preparació
- Salsa romesco
- Escalivar els tomàquets i els 3 alls.
- Fregir la llesca de pa.
- Posar al minipimer: els tomàquets sens pell ni llavors, els alls pelats, l'all petit cru, el julivert, les ametlles i les avellanes pelades, el pa fregit sense la crosta, el pebre vermell, la nyora (seca i la polpa), 1 got d'oli, un rajolí de vinagre i sal. Trinxar-ho tot ben fi, tasta i rectificar de sal i vinagre. Si es vol més clareta afegir oli, si es vol més forta afegir all cru.
- Calçots
- Pre-escalfem el forn a 210º (forn i gratinador).
- Netegem be els calçots, tallant les arrels, les cues verdes i pelant les capes més exteriors. Rentar be per treure tota la terra.
- Els posem sobre una safata de forn, salem i reguem amb una mica d'oli.
- Enfornem la safata durant 10', donem el tomb als calçots i els tornem a posar 10' més. Mantenim calents fins al moment de servir.
- Els servim amb la salsa apart.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada