dilluns, 26 de març del 2012

Milfulls de crema i fruites del bosc

Aquest any el pastis d'aniversari del Pere van ser pastissets individuals de crema i fruites vermelles, vam presentar els plats amb salsa de xocolata negra calenta i maduixots filetejats en forma de vano, molt estètic.
Ingredients
  • Pasta de full congelada
  • 2 rovells d'ou
  • Crema (veure la recepta aquí)
  • Sucre per cremar
  • Sucre glaç per espolsar
  • Fruites vermelles
  • Maduixots
  • Xocolata negra de cobertura
  • Crema de llet
Preparació
  1. Pre-escalfem el forn a 200º.
  2. Estirem la pasta de full amb el corró i en tallem cercles amb un talla-pastes (o amb un got). Amb una forquilla punxem bé tota la superfície dels cercles.
  3. Barregem els rovells amb 1cs d'aigua i pintem els cercles de full. Els col•loquem sobre paper de cuina a una safata del forn i enfornem fins que estiguin ben dauradets (uns 10'). Els deixem refredar.
  4. Si no la tenim ja feta, fem la crema, és la mateixa recepta de la crema catalana però posant 70 gr de midó en lloc de 50.
  5. Quan tant la pasta de full com la crema s'hagin refredat muntem els mil-fulls: Una capa generosa de crema (millor amb la manega pastissera amb el broquet arrissat, queda més bonic), hi tirem una mica de sucre i la cremem amb un soplet (o amb la pala mirant de no aixafar la crema), posem un altre cercle de full, espolsem be amb sucre glaç amb l'ajuda d'un colador fi, hi posem a sobre unes fruites del bosc i guardem a la nevera fins al moment de servir.
  6. Tallem els maduixots i els reservem fins el moment de muntar els plats.
  7. Fem la salsa de xocolata negra escalfant la crema de llet (la quantitat dependrà de quanta salsa voleu fer, jo vaig posar-hi una ampolleta de 195 ml), quan arrenqui el bull ho retirem del foc i afegim xocolata de cobertura negra en gotes o a trossets bo i barrejant amb unes varilles fins obtenir la textura desitjada. Al moment de servir la podem escalfar al microones i batre be amb les varilles.
  8. Servir els plats amb el mil-fulls de crema, els maduixots al voltant i la salsa de xocolata en una gerreta.

Pensareu: vaja quina birria de postres d'aniversari si no hi ha espelmes per bufar, doncs si que n'hi havia! al plat del homenatjat hi vam posar dos números gegants de xocolata coronats amb les corresponents espelmes enceses que l’al·ludit va bufar mentre tots desafinàvem a ple pulmó l'aniversari feliç.

1 comentari:

  1. Quins pastissets més bons, i porten fruita com ens agrada a Esfruita!

    Avui al bloc de Esfruita us portem una notícia que esperàvem amb candaletes per anunciar-vos. Isma Prados va entregar una cistella de Esfruita.com al guanyador del 4t Concurs de la Festa del Senglar de Sant Aniol de Finestres.

    Podeu veure la notícia a: www.esfruita.com/assessorem/isma-prados-entrega-una-cistella-de-esfruita-al-guanyador-del-4t-concurs-de-la-festa-del-senglar-de-sant-aniol-de-finestres

    Però primer de tot ens presentarem, som ESfruita, una botiga online de fruites i verdures de qualitat. I et convidem a què entris a la nostra pàgina web per conèixer els nostres productes: www.esfruita.com

    També et volíem informar de què si cliques "m'agrada" a la pàgina de Facebook d'ESfruitafacebook.com/Esfruita tindràs un 5% de descompte en la primera compra a més a més del fuet de regal per la primera compra. I amb una compra superior a 30€, et regalem una ampolla d'Oli de Pau.

    ResponElimina