dilluns, 4 de febrer del 2013

Cols de Brussel·les amb xampinyons

Aquesta recepta l’he vist a diversos blocs de cuina, no se a quin pertany la idea original, el cas és que l’he adaptat al meu gust i n’ha sortit un plat de verdura d’hivern ben bo.
Ingredients
  • Cols de Brussel·les
  • 300 gr xampinyons
  • 1 ceba
  • 1 pastanaga
  • 1 cs farina
  • 1 gotet vi blanc
  • Sal i pebre
Preparació
  1. Netegem les cols de Brussel·les tallant el nas i traient les fulles exteriors, les bullim amb aigua i sal durant 10’. Les traiem i reservem sense llençar l’aigua.
  2. Netegem la ceba i la pastanaga i les trinxem amb la picadora.
  3. Posem oli a una cassola i sofregim a foc lent la ceba i la pastanaga, fins que quedin ben confitades.
  4. Netegem els xampinyons i els tallem a làmines o a quarts, els afegim al sofregit i els deixem coure fins que es comencin a daurar.
  5. Al sofregit hi afegim 1 cullerada de farina, remenem be que no quedin grumolls i ho deixem coure remenant 2’.
  6. Hi tirem el gotet de vi blanc, remenem be i quan s’hagi evaporat l’alcohol hi tirem ½ got de l’aigua de bullir les cols, afegim les cols, sal-pebrem i hi deixem coure uns 5’ o fins que les cols siguin cuites (es puguin punxar fàcilment amb un escuradents). Si cal afegirem miquetes d’aigua.
 Nota pels carnívors: Diuen les males llengues que us pot agradar més afegint taquets de pernil salat al sofregit, al pas nº 4. Aquestes cols de Brussel·les poden ser un bon primer plat o una guarnició.

3 comentaris:

  1. Estic a punt de fer el dinar i, patapam; ja tinc el menú! Vaig al mercat a veure si trobo les cols :-)___
    Gràcies!

    ResponElimina