Jo faig un cous cous sui generi, molt "a la catalana", però havent provat altres estils més ortodoxos, aquest és el que ens agrada més. Bàsicament és cous cous acompanyat de les verdures del caldo, altres fetes al forn, pa de pita i salses, picant i de yogur, un dinar de plat únic ben complet:
Ingredients- 150 gr cous cous per persona
- El mateix volum de brou + 1/2l en una gerreta
- 1/2 gotet d'oli d'oliva VE
- Les verdures i cigrons del caldo
- 1 Albergínia blanca
- 1 carabassó
- 1 pa de pita per persona (recepta aquí)
- Salsa picant (publicaré la recepta en pocs dies)
- Salsa de yogur (publicaré la recepta en pocs dies)
- També s'hi pot posar: altres verdures a la graella, panotxa a la brasa amb una mica de mantega, samfaina, escalivada, tomàquets al forn, pinyons torrats i panses prèviament remullades...
Preparació
- Fem les pites o les comprem.
- Preparem les verdures que farem servir, és un plat perfecte per aprofitar les restes del que hi hagi a la nevera.
- Fem el cous cous seguint les instruccions del paquet. Habitualment: posant a bullir en una olla prou grossa el caldo (el cous cous augmenta el triple el volum), quan arrenca el bull hi tirem el cous cous, remenem bé.
- Retirem del foc i afegim sal, pebre i mig gotet d'oli VE, remenem be i tapem.
- Ho deixem reposar 5', tornem a remenar i ja estarà.
- Muntem els plats posant el cous cous amb l'ajuda d'un bol petit, flamera o el que tinguem prèviament pintat amb oli.
- Repartim les verdures al voltant i servim amb les salses a part i una gerra amb una mica més de brou calent, queda molt bo barrejar-ne un rajolí amb el cous cous al plat.
Pels carnívors de casa meva (és a dir tots excepte una servidora) l'acompanyo de les carns del brou (pollastre, xai, pilota...) o també amb xai rostit al forn.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada