dijous, 14 de febrer del 2013

Salsa de iogur

Aquesta salsa és perfecta per acompanyar el cous cous, receptes d'inspiració àrab o per amanides amb un toc diferent, al no tenir cocció és molt ràpida de fer.
Ingredients

  • 1 iogur grec
  • 1/2 vaset del iogur de maionesa (millor casolana)
  • 1 all petit
  • 1 cs julivert trinxat
  • 1 cc menta trinxada fresca (si no en tenim la seca també va be)
  • 1 cs oli d'oliva VE
  • 1 cs suc de llimona
  • Sal i pebre
Preparació

  1. Pelem l'all i l'aixafém be amb el morter.
  2. Poem en un bol tots els ingredients i els barregem bé amb una cullera, tastem i rectifiquem els condiments al nostre gust. Si notem la salsa àcida o amargant podem afegir maionesa, si la notem massa sosa podem afegir sal, pebre, all o iogur...
Aquesta salsa pot ser més de dieta fent servir iogur desnatat i maionesa baixa en calories, tot i perdre cremositat segueix essent un bon complement per amanides lleugeres o verdures al caliu.

Sovint es fa la salsa de iogur amb cogombre ratllar i deixat unes hores per tal que perdi l'aigua, s'hi posa en lloc de maionesa, gairebé m'oblido de mencionar-ho! es que a mi no m'agrada el cogombre...

2 comentaris:

  1. La salsa de iogur amb cogombre és grega i es diu Tzatziki. Amb maionesa no l'he provada mai. Ja t'ho explicaré, però em fa certa reserva. Una recomanació per totes les salses que porten iogur, inclús les que no són gregues o turques; feu servir iogur grec de debó, d'aquests que venen en pots de mig i d'un litre. El iogur grec no és gens amargant, i el de danone no sé quin poti-poti porta, però allò te de grec el que jo d'armeni...

    ResponElimina
  2. Moltes gràcies per la informaciò! estic totalment d'acord amb el teu comentari sobre el iogur grec, i el faig extensiu a qualsevol altre mena de iogur, kefir o altres, els que venen directament de granges artesanes acostumen a ser infinitament millors que els industrials.
    Pel que fa a barrejar maionesa i iogur sona extrany, ho reconec, però queda una salsa molt fina, els meus fills la posen a sobre de qualsevol cosa, els encanta.

    ResponElimina