dilluns, 18 de febrer del 2013

Salsa picant (o no)

Volia fer una salsa ben picant, utilitzant bitxos frescos, però vaig cometre l'error de tastar-ne un en cru: s'hem va tallar la respiració i s'hem van omplir els ulls de llàgrimes. Total que em vaig acollonir i en vaig posar la meitat, al final va resultar que no picava gaire... La propera vegada posaré la proporció correcta ja que el gust era molt bo i una mica picant ja ens agrada de tant en tant.
Ingredients

  • 1 ceba mitjana
  • 2 alls
  • 350 gr tomàquets vermells forts.
  • 4 bitxos per que surti picant (2 si es vol més suau)
  • 2 fulles de llorer
  • 1 cc llavors de coriandre
  • 1 cs Coriandre fresc trinxat (opcional, a mi no m'agrada el gust del coriandre fresc)
  • 1 cc orenga
  • 2 cs sucre morè
  • 1 cs vinagre
Preparació

  1. Pelem la ceba i la piquem ben petita, la posem a una paella amb l'oli calent a mig foc fins que quedi ben tova i transparent.
  2. Mentrestant pelem i piquem els alls petits i els afegim a la paella.
  3. Rentem els bitxos, traiem el nas, tallem logitudinalment i retirem les llavors i els filaments blancs, els tallem a quadradets, els afegim a la paella.
  4. Pelem els tomàquets i els traiem les llavors, els piquem a dauets petits i els afegim a a la paella quan la ceba i els bitxos comencin a enrossir-se. Hi afegim les fulles de llorer, sal, pebre, el coriandre (les llavors aixafades amb el morter) i l'orenga. Tapem i deixem a foc suau remenant de tant en tant.
  5. Quan el tomàquet perdi l'aigua afegim el sucre, remenem bé i deixem coure a foc molt lent fins que es faci una salsa molt espessa i de color granatós fosc, pot estar 45' o 1h.
  6. Quan hagi esta 30' fent-se hi afegim el vinagre i seguim la cocció fins acabar, remenant de tant en tant. Si queda seca podem afegir oli o miquetes d'aigua, brou o vi blanc (això variarà el sabor i aroma final de la salsa.
Aquesta salsa acompanya molt be el cous cous o altres plats d'inspiració àrab, també va be amb fajitas mexicanes, amb verdures al vapor o a la planxa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada