Volia fer una salsa ben picant, utilitzant bitxos frescos, però vaig cometre l'error de tastar-ne un en cru: s'hem va tallar la respiració i s'hem van omplir els ulls de llàgrimes. Total que em vaig acollonir i en vaig posar la meitat, al final va resultar que no picava gaire... La propera vegada posaré la proporció correcta ja que el gust era molt bo i una mica picant ja ens agrada de tant en tant.
Ingredients- 1 ceba mitjana
- 2 alls
- 350 gr tomàquets vermells forts.
- 4 bitxos per que surti picant (2 si es vol més suau)
- 2 fulles de llorer
- 1 cc llavors de coriandre
- 1 cs Coriandre fresc trinxat (opcional, a mi no m'agrada el gust del coriandre fresc)
- 1 cc orenga
- 2 cs sucre morè
- 1 cs vinagre
- Pelem la ceba i la piquem ben petita, la posem a una paella amb l'oli calent a mig foc fins que quedi ben tova i transparent.
- Mentrestant pelem i piquem els alls petits i els afegim a la paella.
- Rentem els bitxos, traiem el nas, tallem logitudinalment i retirem les llavors i els filaments blancs, els tallem a quadradets, els afegim a la paella.
- Pelem els tomàquets i els traiem les llavors, els piquem a dauets petits i els afegim a a la paella quan la ceba i els bitxos comencin a enrossir-se. Hi afegim les fulles de llorer, sal, pebre, el coriandre (les llavors aixafades amb el morter) i l'orenga. Tapem i deixem a foc suau remenant de tant en tant.
- Quan el tomàquet perdi l'aigua afegim el sucre, remenem bé i deixem coure a foc molt lent fins que es faci una salsa molt espessa i de color granatós fosc, pot estar 45' o 1h.
- Quan hagi esta 30' fent-se hi afegim el vinagre i seguim la cocció fins acabar, remenant de tant en tant. Si queda seca podem afegir oli o miquetes d'aigua, brou o vi blanc (això variarà el sabor i aroma final de la salsa.
Aquesta salsa acompanya molt be el cous cous o altres plats d'inspiració àrab, també va be amb fajitas mexicanes, amb verdures al vapor o a la planxa.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada