dijous, 27 d’octubre del 2011

Fideuà de trompetes

De trompetes, o de ceps, o dels bolets que més agradin. Avui he posat trompetes de la mort seques, aquesta tardor no anem gaire sobrats de bolets frescos.

Ingredients
  • 350 gr de fideus del nº 1
  • 1 ceba
  • 2-3 dents d'all
  • Julivert
  • Trompetes de la mort
  • 1l brou vegetal
  • Oli d'oliva, sal i pebre
  • Allioli
Preparació
  1. Posar un raig d'oli generós a la paellera i fer un sofregit amb l'all, el julivert i la ceba trinxats ben petits.
  2. Quan la ceba sigui transparent afegir-hi els fideus, a foc mig enrossir els fideus remenant-los sovint. Han de quedar d'un to daurat fosc el més uniforme possible.
  3. Mentrestant saltejar els bolets a un altra paella, si son frescos i escalfar el brou.
  4. Quan ja falti poc als fideus afegir-hi els bolets tallats no massa grans i acabar d'enrossir-ho tot junt.
  5. Tirar-hi la meitat del brou, sal i pebre. Coure durant uns 15' vigilant que el brou bulli uniformement, i afegint-ne de mica en mica a mida que els fideus se'l beguin.
  6. Quan ja estiguin al punt deixar reposar 5', els fideus es posaràn de punxa, i ja es pot servir la fideuà acompanyada d'allioli.

2 comentaris:

  1. aquesta tardor sort en tenim dels bolets secs. en aquesta fideuada, le trompetes hi deuen quedar de mort, i perdó pel joc de paraules.

    ResponElimina
  2. quina bona idea!! ha d'estar deliciós!!! ho provaré tambçe amb trompetes que en tenim un munt de seques!!

    ResponElimina