dilluns, 28 de novembre del 2011

Cookies de doble xocolata

Les més contundents i autèntiques, un sabor rotundament nord-americà:
Ingredients
(per 37 cookies grosses)
  • 230 gr mantega (pomada)
  • 100 gr sucre
  • 220 gr sucre moré
  • 2 ous grans o 3 de petits
  • 300 gr farina
  • 140 gr flocs de civada passats per la picadora ben fins
  • 1/2 cc sal
  • 1 cc llevat quimic
  • 1 cc bicarbonat
  • 340 gr perles de xocolata resistents a l'escalfor
  • 112 gr xocolata de cobertura passada per la picadora
  • 1/2 cc essencia de vainilla
Elaboració
  1. Pre-escalfem el forn a 180º.
  2. Preparem 2 safates de forn cobrint-les amb paper o una làmina de tefló.
  3. Barregem la mantega en pomada amb els sucres amb una batedora de varilles, quan estigui cremós i ben unit, afegir els ous d'un en un amb una espàtula vigilant que no es talli la crema de mantega. Afegim la sal i la vainilla i acabem la barreja amb la batedora de varilles un altre cop.
  4. A continuació barregem la farina, el llevat i el bicarbonat i els afegim a la crema de mantega tamisant-ho de mica en mica i unint amb les varilles.
  5. Finalment incorporem la civada, i les xocolates.
  6. Formem boles sobre el paper de forn, deixant uns 5 cm entre elles, i enfornem a 180º uns 10-14', fins que agafin color. És millor no passar-se ja que son més bones flonges per dintre.
  7. Retirar amb l'ajuda d'una pala i deixar refredar sobre una reixeta. Quan traiem una safata ja podem enfornar la següent, jo les vaig fer en 4 tandes.
En una capsa de llauna es guarden be durant 1 setmana, això si en sobren ja que son altament adictives!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada