Aquesta es la pizza més fàcil, sempre la mateixa base i a sobre el que hi hagi a la nevera i vingui més de gust. Les variacions son infinites. Aquest cap de setmana la vaig fer d'espinacs i mozzarel.la fresca de bufala.
Ingredients:
Per fer la massa
- 1kg Farina preparada per pizza (Harimsa o Aragonesa del Mercadona, surten molt be)
- 12c (soperes) Oli d'oliva
- 510 ml Aigua
- 3c (de moka) sal
- Tomàquet fregit
- Orenga
- El que s'hi vulgui posar : rodanxes de Carabassó, Albergínia, pebrot, ceba, olives.. o formatges o espinacs amb panses i pinyons o ...
- 200gr Mozzarella en rodanxes
- 100gr Formatge emmental ratllat
- Barrejar la farina (que ja porta llevat), l'oli, la sal I l'aigua tèbia a un bol gros, quan s'uneixi tot treure-ho del bol I amassar energicament sobre el marbre lleugerament enfarinat, durant 10'.
- Deixar reposar la massa fins que dobli el seu volum (45' aprox), al bol tapada amb un drap. Mentrestant fregirem el tomàquet i prepararem els ingredients del farcit.
- Quan la massa ha pujat, amassar-la de nou per tal que tregui l'aire. Separar la massa en dues meitats. Si no es necessita una meitat es pot congelar embolicada en plàstic, per utilitzar un altre dia.
- La massa que ha quedat es suficient per dues pizzes grosses, fer-ne dues boles i estirar amb un corró fins deixar-la d'un gruix de 4mm més o menys. Posar la massa estirada a la plata del forn, que estarà lleugerament pintada amb oli.
- Farcir amb: una capa fineta de tomàquet fregit, espolsar abundanment amb orenga, cobrir amb rodanxes de mozzarella, a sobre posar-hi el que es vulgui i, finalment, recobrir amb formatge ratllat.
- Deixar reposar fins que veiem que les vores de la pizza han pujat (més o menys 15')
- Enfornar a 200º uns 10', o fins que el formatge s'hagi fos I les vores agafin color.
Una que m'agrada especialment es la següent: fer una capa de rodanxes finetes den tomàquet fresc (en aquest cas no n'hi poso de fregit), a sobre virutes de parmesà, sal i pebre. Enfornar i quan li falta 1' cobrir amb rúcula i enfornar només 1' més.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada