Panets flonjos flonjos, van quedar molt be per berenar farcits amb diferents embotits i formatges. A més son fàcils de fer.
Ingredients
- 125 ml aigua templada (no calenta)
- 225 ml llet templada
- 1 cc sal
- 2 cc sucre
- 40 gr mantega a daus a punt de pomada
- 500 gr farina de força
- 25 gr llevat fresc Levital (1 cub)
- Posem tots els ingredients a la cubeta de la panificadora en l'ordre de la recepta i connectem el programa de masses pujades (que inclou amassat i un llevat).
- En acabar (1.5 h aprox), aboquem la massa a una superfície lleugerament enfarinada. Per treure-la de la cubeta es millor ajudar-se amb una rasqueta per no trencar la massa.
- Amb les mans enfarinades tallem la massa a porcions de 50-60 gr i els donem forma de bola tot fent plecs cap al centre, posem la "costura" a sota, la afinem una mica i anem deixant els panets a la safata del forn coberta amb paper de cuina. S'han de posar separats pensant que doblaran el volum.
- Quan estiguin tots els pintem amb llet i espolsem llavors de rosella. Els deixem reposar fins que doblin el volum (+- 1h).
- Pre-escalfem el forn a 180º.
- Enfornem fins que es comencin a daurar, uns 18'.
- Quan siguin cuits els deixem refredar sobre una reixeta.
UMMM... com els que la Heidi portava a la abuelita...
ResponEliminaHola Mone!
ResponEliminaet deixo aquest comentari per dir-te que t'hem inclós a la gastrosfera.cat, la secció del nostre bloc (olleta de verdures) on intentem recollir els blocs que parlen de cuina escrits en català.
Si no vols ser-hi, si us plau fes-nos-ho saber, que no hi volem tenir ningú a disgust.
I els panets són ben monos, amb el toc negre a sobre... ;-)
Salut!
Moltes gràcies Massitet !! m'encanta que m'hi hàgiu afegit, mercés per fixar-vos en el meu bloc de cuina de casa. Jo també us segueixo, teniu un bloc excel.lent.
ResponElimina