Qué busques?

dilluns, 14 de març del 2011

Sbrisolona

Pasta seca en forma de coca típica de Màntua, al nord d'Itàlia, barreja farina de blat, farina d'ametlla i farina de blat de moro. La textura es cruixent i una mica fràgil, es deliciosa amb melmelada per sobre.
Ingredients
  • 160 gr farina
  • 40 gr farina de blat de moro (NO Maicena)
  • 120 gr farina d'ametlla
  • 120 gr sucre
  • 125 gr mantega a temperatura ambient (o margarina)
  • 2 rovells d'ou
  • 1 cp llevat químic
  • Pell de llimona ratllada (o essencia)
  • Vainilla
Preparació
  1. Barrejar les farines i el llevat, fer un clot al mig i afegir-hi la resta d'ingredients.
  2. Barrejar amb les puntes dels dits, sense amassar, lo just fins que quedi tot unit, donar forma de cilindre, tapar am film de cuina i congelar.
  3. Preparar un motlle desmuntable (rodó o rectangular), posar paper de cuinar sobre una safata de forn i a sobre l'aro del motlle (sense la part de sota), pintar amb oli (millor amb un esprai).
  4. Pre-escalfem el forn a 180º.
  5. Agafem el cilindre de massa congelada, el tallem a rodanxes i les tallem a dauets petits, com esmicolant-les. Anem escampant aquests trossets de massa dins del motlle que hem preparat fins que faci uns 2 dits de gruix. Al final premem només una mica per sobre (al coure s'unirà).
  6. Enfornem amb ventilador uns 25-30', fins que agafi color.

2 comentaris:

  1. boníssimaaaaa!alguns vam tenir el plaer de tastar-la ahir amb la melmelada de taronja i t'ho he de tornar a dir: estava deliciosa! ;p

    ResponElimina

Seguidors

Total de visualitzacions de pàgina: