Pasta seca en forma de coca típica de Màntua, al nord d'Itàlia, barreja farina de blat, farina d'ametlla i farina de blat de moro. La textura es cruixent i una mica fràgil, es deliciosa amb melmelada per sobre.
Ingredients
- 160 gr farina
- 40 gr farina de blat de moro (NO Maicena)
- 120 gr farina d'ametlla
- 120 gr sucre
- 125 gr mantega a temperatura ambient (o margarina)
- 2 rovells d'ou
- 1 cp llevat químic
- Pell de llimona ratllada (o essencia)
- Vainilla
Preparació
- Barrejar les farines i el llevat, fer un clot al mig i afegir-hi la resta d'ingredients.
- Barrejar amb les puntes dels dits, sense amassar, lo just fins que quedi tot unit, donar forma de cilindre, tapar am film de cuina i congelar.
- Preparar un motlle desmuntable (rodó o rectangular), posar paper de cuinar sobre una safata de forn i a sobre l'aro del motlle (sense la part de sota), pintar amb oli (millor amb un esprai).
- Pre-escalfem el forn a 180º.
- Enfornem amb ventilador uns 25-30', fins que agafi color.
boníssimaaaaa!alguns vam tenir el plaer de tastar-la ahir amb la melmelada de taronja i t'ho he de tornar a dir: estava deliciosa! ;p
ResponEliminaGracies Marta !
ResponElimina