Ingredients
- 2.5 kg carxofes
- 1/2 llimona
- 8 ous
- 4 alls
- 2 tomàquets vermells però forts
- 1 cc pebre vermell dolç
- 6 llesques de pa de barra de 1/2 eixut
- Llet per xopar be el pa
- Sal, pebre i nou moscada.
Preparació
- Pre-escalfem el forn a 180º amb una safata amb aigua per fer un bany maria.
- Netegem be les carxofes de fulles dures i les tallem a octaus. Les bullim amb aigua amb un raig de llimona i sal, uns 10'. No han de quedar massa toves.
- Escorrem be les carxofes.
- Sofregim els alls picats menuts i el tomàquet a daus (sense pel ni llavors), afegim el pebre vermell vigilant que no es cremi i les carxofes, que facin un tomb.
- Tallem la crosta del pa, el posem a un bol i amarem be amb llet, que quedi ben xop.
- Batem els ous amb sal, pebre i un bon pessic de nou moscada, afegim el pa ben esmicolat amb la llet i finalment les carxofes saltejades.
- Cobrim amb paper d'alumini el fons d'un motlle allargat (tipus de plum cake) i pintem amb oli el paper d'alumini i les parets del motlle.
- Enfornem al bany maria a 180º uns 30', fins que punxant amb una broqueta, aquesta surti neta.
- Deixar refredar abans de desemmotllar.
El podem servir fred o calent:
- FRED recobert amb maionesa barrejada amb unes cullerades de salsa de tomàquet espessa.
- CALENT recobert amb beixamel espessa i gratinat amb formatge.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada