Les pastes de te més típiques, però jo sempre havia fet la versió amb talla-pastes, mai amb mànega. Els ingredients son els bàsics de les pastes de mantega tot i que la proporció és diferent   perquè ha de tenir una textura que vagi be amb la mànega pastissera. 
les de cirera
les dobles farcides de melmelada
Ingredients
- 250 gr farina
- 185 gr mantega (a temperatura ambient o pomada)
- 75 gr sucre glaç
- 2 ous
- 2 gotes extracte de vainilla o sucre vainillat
- Per decorar: melmelada, xocolata de cobertura, cireres confitades i sucre glaç
- Pre-escalfem el forn a 180º.
- Batem be la mantega amb el sucre glaç.
- Afegim els ous d’un en un, barrejant be a ma amb una espàtula. Podem acabar de batre be amb unes varilles a ma fins obtenir una crema de mantega ben uniforme.
- Afegim l’essència de vainilla (o el sucre vainillat) i la farina de mica en mica, barrejant be amb l’espàtula fins que quedi tot homogeni.
- Posem la massa a una mànega pastissera amb broquet arrissat i formem les pastes sobre una safata de forn coberta amb paper de cuinar: Rodones amb ½ cirera confitada, mitges llunes, allargades, rosquilles... deixant 1’5 cm de separació entre elles.
- Enfornem a 180º a mitja alçada uns 10’-13’ fins que agafin una mica de color.
- Traiem del forn i deixem refredar mentre enfornem la següent tongada, a mi me'n van sortir 2 safates.
- Quan les pastes son fredes les decorem: unes les vaig fer dobles farcides amb melmelada de llimona i gingebre i recobertes amb sucre glaç (espolsat amb un colador), les mitges llunes les vaig sucar amb xocolata fosa i les vaig posar a la nevera fins que es va endurir, després també les vaig recobrir amb sucre glaç.
Truquet: si un cop formades posem la safata a la nevera 30’ abans d’enfornar, queden molt millor de forma,   més definides.
Dins d’una llauna aguanten bé alguns dies.




 
 
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada