Aquesta recepta de creps la fem tot sovint a casa, es molt fàcil i la fem tant per creps dolços com salats. Fets amb paella petita els he fet fins i tot com si fossin canelons i han quedat molt bé. Aquest cop van ser d'espinacs:
Ingredients
Per uns 15 creps mitjans:
- 250 gr farina
- 1 cs sucre
- 2 ous
- 1 got llet
- 1 got d'aigua
- 1 cs d'oli
- 1 cc sal
Pel farcit:
- 2 manats grans d'espinacs frescos
- 2 alls
- 1 terrina de formatge ricotta
- Sal, pebre i nou moscada
- Emmental ratllat per gratinar
Preparació
- Barregem tots els ingredients a un bol amb el minipimer fins que no hi quedin grumolls i ho deixem reposar mentre fem el farcit.
- Netegem molt bé els espinacs i els tallen les cues. Els courem a una olla tapada a foc mig sense afegir aigua, remenant de tant en tant.
- Quan els espinacs son cuits els escorrem be a un colador, apretant amb una forquilla i els trinxem petits. També trinxem els alls.
- A una paella saltegem els alls i els espinacs, salpebrem i condimentem amb la nou moscada ratllada.
- Retirem la paella del foc i ho deixem refredar una mica abans de barrejar-hi la ricotta. Tastem i rectifiquem de condiments si cal.
- Pintem una paella antiadherent amb oli i la posem al foc. Remenem be la pasta dels creps i quan sigui calenta la paella hi tirem un cullerot de pasta, movem la paella per tal que es reparteixi la pasta uniformement formant una capa el més fina possible.
- Quan es qualli aixecar amb cura per les vores i girar el crep amb l'ajuda d'una espàtula de fusta, baixar una mica el foc, el crep ha de quedar flexible, no s'ha de torrar, afegim el farcit, pleguem el crep i el posem a una safata del forn prèviament pintada amb oli. Tornem a pintar la paella amb oli entre crep i crep.
- Anar fent tots els creps i col·locar-los a la safata del forn. Quan estiguin tots cobrir-los amb emmental ratllat i gratinar.
Quan els faig dolços en lloc d'oli, pinto la paella amb mantega fosa, amb sucre i granet de xocolata, queden de vici.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada