Qué busques?

dijous, 20 de gener del 2011

Creps d'espinacs (2)

Aquesta recepta de creps la fem tot sovint a casa, es molt fàcil i la fem tant per creps dolços com salats. Fets amb paella petita els he fet fins i tot com si fossin canelons i han quedat molt bé. Aquest cop van ser d'espinacs:


Ingredients
Per uns 15 creps mitjans:
  • 250 gr farina
  • 1 cs sucre
  • 2 ous
  • 1 got llet
  • 1 got d'aigua
  • 1 cs d'oli
  • 1 cc sal
Pel farcit:
  • 2 manats grans d'espinacs frescos
  • 2 alls
  • 1 terrina de formatge ricotta
  • Sal, pebre i nou moscada 
  • Emmental ratllat per gratinar
Preparació
  1. Barregem tots els ingredients a un bol amb el minipimer fins que no hi quedin grumolls i ho deixem reposar mentre fem el farcit.
  2. Netegem molt bé els espinacs i els tallen les cues. Els courem a una olla tapada a foc mig sense afegir aigua, remenant de tant en tant.
  3. Quan els espinacs son cuits els escorrem be a un colador, apretant amb una forquilla i els trinxem petits. També trinxem els alls.
  4. A una paella saltegem els alls i els espinacs, salpebrem i condimentem amb la nou moscada ratllada.
  5. Retirem la paella del foc i ho deixem refredar una mica abans de barrejar-hi la ricotta. Tastem i rectifiquem de condiments si cal.
  6. Pintem una paella antiadherent amb oli i la posem al foc. Remenem be la pasta dels creps i quan sigui calenta la paella hi tirem un cullerot de pasta, movem la paella per tal que es reparteixi la pasta uniformement formant una capa el més fina possible.
  7. Quan es qualli aixecar amb cura per les vores i girar el crep amb l'ajuda d'una espàtula de fusta, baixar una mica el foc, el crep ha de quedar flexible, no s'ha de torrar, afegim el farcit, pleguem el crep i el posem a una safata del forn prèviament pintada amb oli. Tornem a pintar la paella amb oli entre crep i crep.
  8. Anar fent tots els creps i col·locar-los a la safata del forn. Quan estiguin tots cobrir-los amb emmental ratllat i gratinar.
Quan els faig dolços en lloc d'oli, pinto la paella amb mantega fosa, amb sucre i granet de xocolata, queden de vici.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Seguidors

Total de visualitzacions de pàgina: