BON ANY BLOCAIRES !!!!!!!!!!!!!!!!!! ja som al 2011 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Segueixo amb els aperitius que vaig fer per Sant Esteve.
Carxofes a la menta
Son carxofes ben netes deixant només el cor, farcides d'all, julivert i menta fresca trinxats, sal i oli, i cuites al vapor.
Bruscettas de tomàquet sec i mozzarel.la
(per 18 panets)- 450gr farina
- 38gr llevat fresc (1,5 cubs de Levital)
- Tomàquets secs marinats en oli i orenga
- 18 mini-mozzarel.la fresca
- 200ml aigua templada
- Oli d'oliva VE
- 1cp sucre (rasa)
- 1,5 cp sal
- A un bol desfer el llevat amb l'aigua i el sucre, deixar que reposi fins que es facin bombolles a la superfície (uns 5').
- A un bol gran fer un volcà amb la farina i la sal i fer un forat al mig on abocarem el llevat, barrejar be amb l'ajuda d'una espàtula i quan s'uneixi acabar d'amassar-ho sobre el marbre enfarinat. Ha de quedar una massa llisa no massa dura, afegir aigua si cal.
- Deixar pujar la massa a un bol pintat amb oli i tapat amb un drap durant 1h (ha de doblar la mida).
- Mentre tant, escórrer els tomàquets i tallar-los a tires finetes. Escórrer les boletes de mozzarel.la i assecar-les amb paper absorbent.
- Quan la massa hagi pujat, desinflar-la delicadament i estirar-la en forma de cilindre. Tallar-la en 18 trossets iguals. Aplastar cada tros formant un cercle, posar al mig una mozzarel.la i una mica de tomàquet, tancar-los donant forma de bola, deixant la "costura" a la part de sota.
- Amb l'ajuda d'un esprai posar una mica d'oli a motlles de magdalena i posar un paquetet a cada motlle.
- Quan tots siguin als motlles Fer un petit tall a la superfície de cadascun amb les tisores o amb un cúter. Espolvorar el tall amb orenga i una mica d'oli i deixar-los pujar durant 40' més.
- Pre-escalfar el forn a 200º i coure fins que estiguin daurats.
Aquesta recepta l'he tret del bloc La Zuccheriera, gracias Cannella !!!! me temo que voy a copiarte un monton de recetas, tienes un bloc genial.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada