o una manera refrescant de menjar patata i mongeta a l'estiu, un plat molt tonto, molt de diari, però triomfa els dies de calor.
Ingredients
per 5 persones
- 1/2 kg mongeta tendra
- 3-4 patates mitjanes
- 2 ous durs
- 1 ceba petita
- 100 gr olives verdes desossades
- 1 llauna petita de blat de moro
- Olivada d'arbequines
- Maionesa (millor feta a casa: 1 ou gran, 1cs vinagre de poma, sal i 200cc oli oliva)
Preparació
- Netejar les mongetes i tallar-les a quadradets. Pelar les patates u tallar-les a dauets.
- Bullir en abundant aigua salada les mongetes 5', passat aquest temps afegir-hi les patates i bullir entre 5 i 10' més (vigilar que no es desfaci la patata). Escórrer be i deixar refredar.
- Picar els ous durs i tallar les olives a rodanxes, tallar la ceba a dauets petits, escórrer bé el blat de moro i barrejar-ho tot a un bol gran juntament amb la patata i mongeta.
- Fer la maionesa i barrejar-la amb la ensaladilla.
- Guardar a la nevera fins el moment de servir. Al fer els plats posar a sobre cada racció d'ensaladilla una culleradeta d'olivada.
Al dur maionesa s'ha de guardar a la nevera i menjar en un màxim de 48h.
Jo serveixo aquesta ensaladilla amb tonyina trinxada en un bol a part pels que no son vegetarians se'n puguin afegir.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada