Qué busques?

dimarts, 7 d’abril del 2009

Alicia Gimenez Bartlett

Alicia Giménez Bartlett (Almansa, 1951)

La serie de la inspectora Petra Delicado transcorre a Barcelona. Els primers títols son Ritos de Muerte i Dia de Perros. Ja tenen anys, fins i tot se'n va fer una sèrie protagonitzada per Ana Belen.

Gènere policíac de tall clàssic, magistralment escrits i lligats, els personatges un 10, especialment al primer llibre de la sèrie en que els presenta i profunditza. Tant els protagonistes com els personatges secundaris estan perfectament dibuixats i els sents perfectament reals, possibles. La Petra es una dona expeditiva, cínica, feminista, independent i amb grans dosi de mala llet que sovint s'aparta dels convencionalismes per seguir el seu instint, i el seu fidel company i antítesi, el madur subinspector Garzón que dona un contrapunt més tradicional de mesura i experiència. Junts resoldran delictes i es patejaràn les mil cares de la ciutat.

La ambientació, molt realista, a Barcelona fa sentir les històries més properes. La serie comença amb cassos inicialment vulgars, gens espectaculars, la autora desenvolupa la acció de manera mesurada, de mica en mica i et transporta al seu mon amb tota naturalitat. He de confessar que he llegit els dos primers volums sense aturar-me ni a fer la ressenya, gairebé sense respirar i ja he començat el tercer.

De les millors novel.les de lladres i serenos que he llegit darrerament, m'han fet passat una molt bona estona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Seguidors

Total de visualitzacions de pàgina: