Qué busques?

dimecres, 27 de maig del 2009

Els Guardians del Llibre


Geraldine Brooks (Sydney, 1955)

Els Guardians del Llibre es un conjunt de relats que conformen la història d'un llibre. La descoberta a Sarajevo d'un antic còdex jueu i la seva restauració per part d'una experta australiana, servirà per anar desgranant el periple que aquesta antiga hagadà ha sofert al llarg dels segles.
Tot i estar inspirada en fets reals, la Hagadà de Sarajevo, es una obra de ficció, que ens transporta al mon meravellós dels manuscrits antics, amb magnífiques descripcions dels processos artesans de creació i restauració, i que emmarca a la perfecció cadascun dels relats en el seu context històric.
Seguint la diàspora jueva, la vida del llibre retrocedeix en el temps fins a la guerra de Bòsnia, la ciutat de Sarajevo el 1940, la Viena opulenta del 1894, l'antisemitisme a Venècia el 1609, el call de Tarragona sota el jou de la inquisició al 1492 i finalment (o més ben dit, al començament) la Sevilla d'Al Andalus al 1480. A cadascuna d'aquestes ciutats hi transcorre un relat que es part de la història de la Hagadà.
El llibre es un exemple de influencia enriquidora entre diferents cultures, un resultat de la tolerància que ha sobreviscut la intolerància.
Cursiva
La web de la autora a: http://www.geraldinebrooks.com/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Seguidors

Total de visualitzacions de pàgina: