Qué busques?

dimecres, 1 de juliol del 2009

Aurora Boreal



Asa Larsson (Uppsala, Suècia, 1966)

D'entrada clarificar que la autora no te res a veure amb l'Stieg Larsson de la trilogia Millenium, amb quí només comparteix nacionalitat i genere literari.

Aquesta es una nova incursió al genere negre per part d'autors nòrdics, En aquest cas es tracta d'una primera novel.la d'excel.lent tall. De fet costa de creure que sigui la primera.

Ambients opressius de clima extrem envolcallen de nit i neu aquesta història profundament psicològica on dos personatges principals: Anna-Maria Mella, detectiu en avançat estat de gestació que m'ha recordat molt a la policia protagonista de Fargo dels germans Cohen, i la advocada amiga de la principal sospitosa, Rebecka forçada a enfrentar-se amb el passat del que va fugir anys enrera, investiguen l'assasinat ritual d'en Viktor Strandgard, carismàtic lider religiós de la petita comunitat de Kiruna.


Aquest assassinat es el detonant que destapa la falsedat d'aquella societat il.luminada que es pretén perfecte.

El fred es omnipresent a fora i a dins dels personatges. L'extremisme intransigent religiós unit a una petita societat aïllada dona com a resultat éssers torturats. La autora ens mostra el dia a dia dels personatges, flaixos de memòria ens expliquen fets passats tintats de dolor i melangia mentre la trama evol.luciona en una espiral de final dramàtic. Bons diàlegs i ritme acurat mantenen el suspens fins al darrer moment.

1 comentari:

  1. Aurora Boreal me ha parecido un libro triste, porque habla de la maldad de algunas personas, que pueden hablar de Amor y a la vez utilizar los métodos más crueles, ruines y obscuros para obtener un beneficio personal.

    ResponElimina

Seguidors

Total de visualitzacions de pàgina: