Contundent pa de pessic Alemany que resulta sorprenentment flonjo i suau. El gingebre li dóna un subtil punt, aromàtic i picant alhora, que contrasta a la perfecció amb la xocolata i les nous.
Ingredients
(Per un motlle de 24 cm de diàmetre)
- 133 gr mantega tova
- 7 clares
- 7 rovells
- 46 gr sucre glaç
- 133 gr xocolata negra de cobertura fosa
- 186 gr sucre
- 133 gr farina
- 1 cc llevat químic o impulsor
- 47 gr gingebre confitat a dauets petits
- 180 gr nous picades grosseres
Per la cobertura:
- 200 gr xocolata negra de cobertura
- 200 ml nata líquida
- 113 gr mantega
- 25 gre ametlles filetejades
Preparació
- Pre-escalfem el forn a 180º i preparem el motlle pintant-lo amb mantega i espolsant-lo amb farina, piquem cap per avall per eliminar la sobrera.
- Muntem les clares a punt de neu fort afegint el sucre en tres vegades.
- Amb la batedora de varilles batem la mantega tova amb el sucre glaç, després afegim els rovells d’un en un i al final de tot la cobertura fosa, ha de quedar una crema homogènia.
- A la crema anterior afegim un terç de les clares a punt de neu i barregem be amb les varilles, seguidament incorporem les clares restants de mica en mica barrejant a ma amb una cullera de fusta, remenant de baix cap a dalt.
- Incorporem, en quatre o cinc vegades, la farina i el llevat tamisant-los, barrejant be cada cop amb la cullera.
- Finalment afegim les nous trinxades grosserament i el gingebre a dauets petitons.
- Omplim el motlle amb la barreja, igualem la massa i enfornem a 180º a mitja alçada, de 45-55’, fins que punxant amb una broqueta de fusta aquesta surti neta.
- Traiem el pastís del forn, el deixem reposar 20’ i el desemmotllem, deixant-lo refredar totalment sobre una reixeta.
- Preparem la cobertura: Portem al punt d’ebullició la nata líquida, retirem del foc i afegim la cobertura i la mantega, remenem be fins la total homogeneïtzació. Ho deixem refredar una mica fins obtenir una textura cremosa fluida.
- Posem el pastís sobre una reixeta amb un plat a sota i tirem la cobertura per sobre mirant que cobreixi totalment la superfície i deixant que regalimi el que sobri al plat. Adornem amb ametlles filetejades torrades prèviament i guardem a la nevera perquè s’endureixi (és més fàcil traspassar-ho de safata quan ja s’ha endurit).
La cobertura que sobri es pot guardar en un bol i fer servir de nou tornant-la a escalfar o simplement utilitzar freda per untar galetes, pa torrat...
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada