Qué busques?

dilluns, 22 d’octubre de 2012

Gugelhupf de xocolata, nous i gingebre

Contundent pa de pessic Alemany que resulta sorprenentment flonjo i suau. El gingebre li dóna un subtil punt, aromàtic i picant alhora, que contrasta a la perfecció amb la xocolata i les nous.

Ingredients
(Per un motlle de 24 cm de diàmetre)
  • 133 gr mantega tova
  • 7 clares
  • 7 rovells
  • 46 gr sucre glaç
  • 133 gr xocolata negra de cobertura fosa
  • 186 gr sucre
  • 133 gr farina
  • 1 cc llevat químic o impulsor
  • 47 gr gingebre confitat a dauets petits
  • 180 gr nous picades grosseres

Per la cobertura:
  • 200 gr xocolata negra de cobertura
  • 200 ml nata líquida
  • 113 gr mantega
  • 25 gre ametlles filetejades

Preparació
  1. Pre-escalfem el forn a 180º i preparem el motlle pintant-lo amb mantega i espolsant-lo amb farina, piquem cap per avall per eliminar la sobrera.
  2. Muntem les clares a punt de neu fort afegint el sucre en tres vegades.
  3. Amb la batedora de varilles batem la mantega tova amb el sucre glaç, després afegim els rovells d’un en un i al final de tot la cobertura fosa, ha de quedar una crema homogènia.
  4. A la crema anterior afegim un terç de les clares a punt de neu i barregem be amb les varilles, seguidament incorporem les clares restants de mica en mica barrejant a ma amb una cullera de fusta, remenant de baix cap a dalt.
  5. Incorporem, en quatre o cinc vegades, la farina i el llevat tamisant-los, barrejant be cada cop amb la cullera.
  6. Finalment afegim les nous trinxades grosserament i el gingebre a dauets petitons.
  7. Omplim el motlle amb la barreja, igualem la massa i enfornem a 180º a mitja alçada, de 45-55’, fins que punxant amb una broqueta de fusta aquesta surti neta.
  8. Traiem el pastís del forn, el deixem reposar 20’ i el desemmotllem, deixant-lo refredar totalment sobre una reixeta.
  9. Preparem la cobertura: Portem al punt d’ebullició la nata líquida, retirem del foc i afegim la cobertura i la mantega, remenem be fins la total homogeneïtzació. Ho deixem refredar una mica fins obtenir una textura cremosa fluida.
  10. Posem el pastís sobre una reixeta amb un plat a sota i tirem la cobertura per sobre mirant que cobreixi totalment la superfície i deixant que regalimi el que sobri al plat. Adornem amb ametlles filetejades torrades prèviament i guardem a la nevera perquè s’endureixi (és més fàcil traspassar-ho de safata quan ja s’ha endurit).

La cobertura que sobri es pot guardar en un bol i fer servir de nou tornant-la a escalfar o simplement utilitzar freda per untar galetes, pa torrat...

Cap comentari:

Publica un comentari

Seguidors

Total de visualitzacions de pàgina: