Aquesta és la recepta del panettone amb panificadora de Ma Petite Boulangerie. Jo l'he fet amb gotes de xocolata negra, però es van fondre i ha quedat tot homogeni de xocolata. Bo ho és, molt bo, però sincerament no té la textura de panettone, és un excel·lent brioix de xocolata:
Ingredients
Pel poolish (pre-ferment, fer el dia abans):
- 100gr llet tèbia (no calenta)
- 100gr farina de força
- 1/2 cc llevat liofilitzat de forner
- Tot el poolish
- 2 ous batuts
- 60gr mantega a daus en pomada
- 1/2 cc sal
- 40 gr sucre
- 1 cs aroma de flor de taronger (o de vainilla)
- 250 gr farina de força
- 1 cc de llevat liofilitzat de forner
- 100 gr gotes de xocolata negra
Poolish el dia abans:
- Barregem tots els ingredients en un bol amb una cullera fins que quedi uniforme.
- Tapem amb film de cuina i ho deixem fermentar 1-2h, desprès ho posem a la nevera fins l'endemà.
Panettone:
- Traiem el poolish de la nevera 2h abans d'utilitzar.
- Posem els ingredients a la panificadora en aquest ordre: ous, mantega, sal, sucre, aroma, farina, llevat i el poolish. Connectem el programa de pa dolç, pes 750gr i daurat mig.
- Quan soni l'avisador de la panificadora incorporem les gotes de xocolata (o als 20').
- Després del darrer amassat podem treure les pales (a la panificadora Moulinex, programa #7, és poden treure a 1:55).
- Un cop acabat el programa traiem el panettone i el deixem refredar sobre una reixeta.
Per tal que quedi més daurat podem tapar la finestreta de la panificadora amb un drap de cuina quan quedin 20' per acabar.
Per tallar-lo va millor un ganivet de serra, així no s'esmicola.
Es conserva molt be en una llauna o bossa de plàstic fins a una setmana.
En lloc de les gotes de xocolata s'hi poden afegir altres coses, per exemple: 50 gr de nous i 50 gr de xocolata, 50 gr de panses i 50 gr de fruita confitada variada a dauets, altres fruits secs...
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada