Qué busques?

dijous, 11 d’abril del 2013

Los reyes malditos 2: La reina estrangulada


Maurice Druon, Paris 1918-2009.

El segon volum d’aquesta sèrie històrica sobre els reis de França al S XIV ens narra el començament del regnat de Lluís X, el Turbulent, successor de Felip el Bell després de la seva mort sobtada. Sembla que la maledicció, llençada pel Gran Mestre Templer al ser cremat, es va complint.

Lluís X de França, fou un rei poc dotat per la responsabilitat de la corona, des del primer moment enfonsat pel l’escàndol de la infidelitat de la seva esposa Margarita de Navarra, va deixar-se manipular pels seus consellers, principalment pel seu oncle Carles de Valois, noble ambiciós que no va aconseguir els seus objectius durant el regnat de Felip.

Carles de Valois aconsegueix destituir i condemnar a Engerand de Marigny, coadjutor del regne i únic home fort, capaç per governar, i revocar gran part de les reformes fetes pel seu pare Felip a les antigues costums feudals.

Les intrigues polítiques dominen aquest relat amb gran realisme. La cort reial, els diferents estaments socials, els vicis i corrupteles d’una societat marcada per la fam i la duresa d’aquesta etapa històrica.

Aquesta és una sèrie imprescindible pels amants de la novel·la històrica.

2 comentaris:

  1. Enhorabona! t'hem atorgat el premi Best Blog. Un petó des de cuinantentrellibres.blogspot.com.es

    ResponElimina
  2. Moltes gràcies!!! estic molt orgullosa que hagis pensat en el meu petit bloc. Per soposat que ompliré el questionari i passaré el premi als meus blocs preferits.

    ResponElimina

Seguidors

Total de visualitzacions de pàgina: