Qué busques?

dilluns, 3 de juny de 2013

Flam de vainilla


Aquest és el flam més suau, lleuger, d’una textura que es fon a la boca.
Ingredients
·         1l llet
·         4 ous
·         2 rovells d’ou
·         200 gr sucre
·         1 beina de vainilla
·         Pel caramel: 3 cs de sucre i 1 cs d’aigua
Preparació
1.    Preparem una safata amb aigua calenta, hi ha de cabre la flamera al bany maria, i la posem al forn a 180º.
2.    Fem el caramel fonent el sucre i l’aigua en un cassó fins obtenir un color daurat intens, l’aboquem al motlle (o motlles) cobrint amb una capa fina el fons i les parets.
3.    Fem bullir la llet amb el sucre i la beina de vainilla oberta per la meitat durant uns minuts. Jo vaig rascar la polpa negra amb un Ganivet per obtenir un sabor més intens, però això també fa que el flam després tingui puntets negres, si no us agrada no rasqueu la beina.

4.    Batem els ous sencers i els rovells, hi incorporem la llet colada i ho posem a foc suau sense parar de remenar i vigilant que no bulli (es tallaria), fins que agafi textura cremosa (que cobreixi el dors de la cullera).
5.    Arribats a aquest punt aboquem la barreja a les flameres caramelitzades i les posem al bany maria que ja tenim preparat al forn. Baixem la temperatura del forn a 165º i ho deixem coure uns 45’, fins que al punxar amb una broqueta surti neta i notem que ha quallat.
6.    Quan ha quallat ho traiem del forn i deixem refredar, després posem al flam a la nevera 2-3h abans de desemmotllar i servir.

2 comentaris:

  1. A mi m'agrada més el d'ou, però potser perquè els de vainilla que compro són massa dolços. Serà qüestió de provar-lo de fer a casa com tu! Petons

    ResponSuprimeix
    Respostes
    1. Si, a nosaltres també ens agrada més el d'ou, però el de vainilla fet a casa no te res a veure amb el gust dels comercials, és molt fi i lleuger i el gust de vainilla natural no te punt de comparació amb els extractes i sabors artificials. Val la pena probar-lo.

      Suprimeix

Seguidors

Total de visualitzacions de pàgina: